Bu kez iddialar, Florida'yı vuran ve büyük bir yıkıma neden olan Milton Kasırgası'nın, dizinin 1996 yılında yayınlanan bir bölümünde tahmin edildiği yönünde.

Akaryakıt tankeri patladı! 94 kişi feci şekilde can verdi! Akaryakıt tankeri patladı! 94 kişi feci şekilde can verdi!

Simpsonlar, geçmişte Donald Trump'ın başkanlığı, Titanik denizaltısının batışı ve hatta koronavirüs pandemisi gibi olayları önceden bildiği iddialarıyla dikkat çekmişti. Şimdi de sosyal medyada dizinin, bu yılın başında Florida'yı vuran ve 36 hortumun oluşmasına neden olan Milton Kasırgası'nı yıllar önce öngördüğü ileri sürülüyor.

1200Xauto (1)

28 Yıl Öncesinden 'Kasırga' Uyarısı

İddiaların kaynağı, Simpsonlar'ın 1996 yapımı "Hurricane Neddy" adlı 8. sezonun 8. bölümü. Bu bölümde, Springfield kasabası büyük bir kasırgaya hazırlanırken, ortalık adeta kaosa sürüklenir. Bölümde Simpson ailesinin, kasırga uyarısı sonrası panik içinde alışveriş yaptığı ve ardından kasabayı kasıp kavuran bir fırtınanın tüm evleri yıkıma uğrattığı gösterilir. Kasırga nedeniyle meydana gelen su taşkınları, insanların sallarla kaçmaya çalışmasına ve sellerin evlerin ikinci katlarına kadar ulaşmasına neden olur.

1200Xauto

Milton Kasırgası ile benzer sahnelerin yer aldığı bu bölüm, sosyal medya kullanıcıları tarafından "geleceği tahmin" örneği olarak yorumlandı.

Sosyal Medyada Yorum Yağmuru

Sosyal medya kullanıcıları, Simpsonlar'ın bu sahneleri ile Milton Kasırgası arasındaki benzerlikleri gördükten sonra, diziyi "falcı" olarak nitelendirdi. Bir kullanıcı, "Simpsonlar tarihin tekerrür edeceğini 28 yıl öncesinden biliyordu" yorumunu yaparken, bir başka kullanıcı ise "Sanırım Simpsonlar'ı artık ciddiye almamız gerekiyor" dedi. Bir diğer kullanıcı ise, "Simpsonlar falcıdır. Söyledikleri her şey gerçek olur" yorumunu yaptı.

The Simpsons Tv Series Cast Wallpaper 109911.0.0

Dizinin olayları tahmin etme yeteneği, her ne kadar eğlence amaçlı olsa da, zaman zaman şaşırtıcı benzerlikler taşıması nedeniyle izleyiciler tarafından ilgiyle takip edilmeye devam ediyor.

Simpsonlar, yıllardır süren ve dünya genelinde geniş bir hayran kitlesine sahip olan yapısıyla, sadece eğlence değil, zaman zaman bu tür şaşırtıcı tartışmaların da merkezinde yer almayı başarıyor.

Kaynak: Haber Merkezi