Manisa’nın Soma ilçesi, Deniş Mahallesi’nde 2016 yılında alınan kamulaştırma kararı sonrasında, hak sahiplerine yönelik iskan çalışmaları tamamlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 54 aile için inşa edilen konutların hak sahiplerini belirlemek üzere Soma’da kura çekimi gerçekleştirildi.

03 Ağustos 2016 tarihinde alınan kamulaştırma kararı ile Ege Linyitleri İşletmesi Müessesi tarafından kamulaştırılan Deniş Mahallesi’nde iskan talebinde bulunan vatandaşlar için başlatılan süreç, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 5543 sayılı İskan Kanunu kapsamında yürütüldü. 24 Ağustos 2017 tarihinde yapılan iskan duyurusunun ardından, hak sahipliği çalışmaları sonucu 54 aile belirlenerek konut yapımına başlandı. Tuşba -Koç İş ortaklığı tarafından ihalesi kazanılan 54 konutluk proje, 9 Mayıs 2024 tarihinde tamamlandı.

Konutların hak sahiplerinin belirlenmesi için 28 Ağustos 2024 tarihinde Soma Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Manisa İl Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla kura çekimi gerçekleştirildi.

Esra Erol'un programında “tek suçum güzel olmak" demişti... Son hali görenleri şaşırttı Esra Erol'un programında “tek suçum güzel olmak" demişti... Son hali görenleri şaşırttı

Törende konuşan Manisa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Faik Gürocak, ailelere hayırlı olsun dileklerinde bulunarak borçlandırma ve sonraki süreçlerle ilgili bilgilendirme yaptı.

Kaynak: Haber Merkezi