Uzun yıllar boyunca ataların bıraktığı mirasların kardeşler arasında paylaşılması için yorucu ve zaman alıcı prosedürler uygulanıyordu. Ancak yeni bir kararla bu prosedürler artık tarih oluyor. Yeni düzenlemeye göre, mirasın kardeşler arasında paylaşılması kendi aralarında yapılacak.

Notere gitme zorunluluğu kaldırıldı

Tapu devri işlemlerinde önemli bir değişim yaşandı… Artık kardeşler arasında yapılan tapu devir işlemleri için noter zorunluluğu kaldırıldı. Bu değişiklik, tapu işlemlerinin daha hızlı ve basit hale gelmesini sağlayacak.

Uzun yıllar boyunca geçerli olan eski düzenlemeye göre, kardeşler arasında mirasa konu olan taşınmazın devri için noter onaylı bir sözleşme gerekiyordu. Ancak yapılan son düzenleme ile artık hisseli tapu devri için noter onayı şartı ortadan kalktı.

Tüm kardeşler imzada hazır bulunmalı

Kardeşler arasında tapu devri işlemleri için artık iki taraf arasında yazılı bir sözleşme yapılması ve bu sözleşmenin tüm kardeşler tarafından imzalanması sırasında hisse sahibi tüm kardeşlerin hazır bulunması yeterli olacak. Bu kararın temel amacı, milyonlarca vatandaşın aile büyüklerinden kalan tapuları kardeşler arasında paylaşım sürecini daha da kolaylaştırmak.

Hisseli tapuların satışı için, hisse sahiplerinin ortak bir karar alması ve tapu işlemlerinde bir araya gelmeleri gerekmektedir. Taraflar, istedikleri takdirde tapu devir işlemlerini avukatları aracılığıyla da gerçekleştirebilirler. Ancak hisseli tapu alırken, Tapu Sicil Müdürlüğü ve noter işlemlerinin tam ve eksiksiz bir şekilde tamamlanması ve satışa konu taşınmazın kesin olarak belirlenmesi oldukça önemlidir.

Feci kaza… Karşı şeride geçip başka araçla çarpıştı! Feci kaza… Karşı şeride geçip başka araçla çarpıştı!

Kaynak: Haber Merkezi