Manisa’nın en önemli geçim kaynaklarından biri olan üzüm için üreticiler gün sayıyor. TMO’nun ardından TARİŞ kuru üzüm fiyatları 2024 yılında ne kadar sorusuna cevap verdi. Bununla birlikte TARİŞ kuru üzüm alım tarihleri de belli oldu. Bütün detayları sizler için derledik!

TARİŞ Kuru Üzüm Fiyatları 2024

Manisa ekonomisinin bacaklarından birini oluşturan üzümde sezon gelirken kurumların kuru üzüm fiyatları da en çok merak edilen konular arasında yer alıyor.

Dünyaca ünlü Çekirdeksiz Sultani Üzümü ana yurdu Manisa’da TARİŞ kuru üzüm fiyatları belli oldu. Buna göre TARİŞ, 7 numara Çekirdeksiz Sultani Kuru Üzüm fiyatı 100 TL oldu.

  • TARİŞ Kuru Üzüm Alım Fiyatları: 100 TL

TARİŞ Kuru Üzüm Alım Tarihleri

Kuru üzüm fiyatlarının açıklanmasının ardından üreticinin en çok beklediği konu da TARİŞ kuru üzüm alım tarihleri oldu.

Merkez Bankası sürpriz yapmadı! Faizi yüzde 50’de sabit tuttu! Merkez Bankası sürpriz yapmadı! Faizi yüzde 50’de sabit tuttu!

TARİŞ Üzüm Birliği Başkanı Ferhat Şen düzenlediği basın toplantısıyla gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.  Başkan Şen, 1 Ağustos'ta açıklanan kuru üzüm fiyatlarının ardından, merak edilen alım tarihini de açıkladı.

  • TARİŞ’in randevulu sistemi 15 Ağustos tarihinde açıldı.
  • Buna göre TARİŞ kuru üzüm alım tarihi 19 Ağustos 2024 olarak duyuruldu.

TARİŞ Kuru Üzüm Randevusu Nasıl Alınır?

TARİŞ, bu sezon kuru üzüm alımlarını randevulu sistemle gerçekleştirecek. Üzüm üreticileri randevu almak için şu adımları izleyebilirler:

  1. TARİŞ Web Sitesi: Üreticiler, TARİŞ’in resmi web sitesine giderek randevu sistemine erişebilirler. Web sitesinde, randevu almak için gerekli bilgileri girerek işlem yapabilirler.
  2. Yerel Kooperatifler: Üreticiler, en yakın TARİŞ kooperatifine başvurarak da randevu alabilirler. Kooperatif çalışanları, randevu alma süreci ve gerekli belgeler hakkında bilgi verecektir.

Not: Yeniden hatırlatalım randevu sistemi, 16 Ağustos'ta açılacak ve üzüm alımlarına 19 Ağustos'ta başlanacak. 

Muhabir: ÖZKAN ÇELİK