Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, kadına yönelik şiddet olaylarının araştırılması ve bu tür şiddetin önlenmesine yönelik çözüm önerilerinin geliştirilmesi amacıyla bir komisyon kurulmasına karar verildi. Yapılan görüşmelerin ardından komisyon kurulması oy çokluğuyla kabul edildi. 22 üyeden oluşacak komisyon, başkan, başkan yardımcısı ve katip üye seçimlerinin ardından üç ay süreyle çalışmalarını sürdürecek.

Bu komisyonun kurulması, son dönemde ülkenin çeşitli bölgelerinde yaşanan ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran şiddet olaylarının ardından geldi. Özellikle Manisa’da hamile bir kadının sokak ortasında sopayla darp edilmesi, bir kadının boşanma aşamasındaki eşi tarafından boğularak öldürülmesi gibi vakalar, toplumda derin bir üzüntü ve öfke yaratmıştı.

İstanbul’da bir kadına yönelik tecavüz girişimi ve iki genç kızın vahşice katledilmesi gibi olaylar da toplumda infiale neden olmuş, şiddetin önlenmesi için daha etkin politikalar geliştirilmesi gerektiği konusunda talepler yükselmişti.

Maçın oynanmasına bir gün kala şoku yaşadılar… Böyle hırsızlık görülmedi… Çaldıkları şey ‘Yok artık’ dedirtti! Maçın oynanmasına bir gün kala şoku yaşadılar… Böyle hırsızlık görülmedi… Çaldıkları şey ‘Yok artık’ dedirtti!

  

Kaynak: İHA