Ekonomi yönetimi, bu yıl temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmayacağını açıkladı. Ancak milyonlarca çalışan, geçim şartlarının zorlaştığını belirterek ara zam talep etmeye devam ediyor. Türk İş Başkanı Ergün Atalay, enflasyonun işçileri zorladığını vurguladı asgari ücret için rakam verdi.

ENFLASYONUN ETKİSİ VE ZOR GEÇEN YILLAR

Türk İş Başkanı Ergün Atalay, Sözcü gazetesine verdiği demeçte, 25 yıldır enflasyonun bu kadar etkili olduğu bir dönem görmediğini ifade etti. Atalay, "Son yılların en zor dönemini geçiriyoruz. Enflasyon durdurulmazsa, yapılacak iyileştirme bir ay bile sürmez" dedi. Ayrıca ücretlilerin ve emeklilerin büyük sıkıntılar yaşadığını belirtti.

18 BİN TL TALEBİ

Atalay, asgari ücretin 18 bin TL olması gerektiğini ve yılda iki kez belirlenmesi gerektiğini savundu. "Bu toplantıda dört asgari ücretli kardeşimiz vardı. 18 bin TL’nin altında asgari ücret belirlendiği için karara muhalefet şerhi koymuştuk" dedi. Asgari ücretli çalışanların sendikalı olmadıkları için grev yapamadıklarını ve haklarını arayamadıklarını da ekledi.

Microsoft yüzlerce çalışanını işten çıkarıyor! Microsoft yüzlerce çalışanını işten çıkarıyor!

Atalay, çalışanların ana probleminin vergi olduğunu vurguladı. Türk-İş, Hak İş ve DİSK konfederasyonları olarak adil bir vergi sistemi için ortak mücadele edeceklerini belirtti.

 

Kaynak: Haber Merkezi