Elektrikli araç üreticisi Tesla, geleceğe yönelik planlarını ve yeni teknolojilerini üç ayrı sunumla tanıttı. Şirketin CEO'su multi milyarder Elon Musk, Kaliforniya'daki Warner Bros Stüdyoları'nda düzenlenen etkinlikte, Tesla'nın yeni projelerini tanıtarak izleyicilere büyük bir şov sundu.

Caner Erkin ve Şükran Ovalı Kamera Karşısında! Oyunculuğa Göz Kırptı Caner Erkin ve Şükran Ovalı Kamera Karşısında! Oyunculuğa Göz Kırptı

1. Tesla Cybercab (Robotaxi) Görücüye Çıktı!

Sunumun en dikkat çeken bölümlerinden biri, tamamen otonom sürüş yeteneğine sahip sürücüsüz taksi Cybercab (Robotaxi) oldu. Musk, Cybercab'in şehir içi ulaşımı devrim niteliğinde değiştireceğini belirtti. Gecede Cybercab robotaxiler, stüdyo etrafında sürücüsüz sürekli tur attılar.

İnsan hatası kazaları, trafiği, maliyeti düşürmeyi hedefleyen bu yeni nesil ve insanoğlunu geleceğe taşıması beklenen Cybercab fiyatı, Elon Musk’ın açıklamasına göre 30 bin doların altında bir fiyatlandırma ile satılacak.

2. Gelecek Geleceğe Benzemeli: Tesla Robovan

Musk, yeni araçların tasarımına vurgu yaparak, "Gelecek geleceğe benzemeli" şeklinde iddialı bir çıkışta bulundu. Sunumda tanıtılan bu yenilikler Tesla'nın ileri teknolojilere ne kadar büyük bir yatırım yaptığının göstergesi olarak değerlendirildi.

Elon Musk’ın "Robovan" adını verdiği ve 20 kişiyi taşıyabileceğini söylediği yeni bir aracın da tanıtımı yapıldı. Bu aracın özellikle toplu taşımada önemli bir rol oynayabileceği ifade edildi.

3. Tesla Robot Optimus Her Eve Girecek!

Gecenin bir diğer büyük sürprizi ise Tesla'nın humanoid Optimus robotları oldu. "We, Robot" başlığıyla yapılan sunumda, adeta bilim kurgu filmlerinden çıkmış gibi görünen insansı robotlar tanıtıldı. Bu robotlar, yapay zekayla donatılmış ve insanların günlük hayattaki görevlerini yerine getirebilecek kapasitede…

Elon Musk, Tesla robotu Optimus’un bir otomobilden daha ucuza piyasaya çıkacağını açıklarken uzun vadede Tesla robotun fiyatının 20 bin doların aşağısında olabileceğini söyledi.

 Etkinlikte sergilenen bu teknolojiler, Tesla'nın yalnızca otomotiv değil, robot teknolojileri konusunda da ne denli iddialı olduğunu ortaya koydu. 

Muhabir: Manisa Kulis Haber