Senarist ve yapımcı Tomris Giritlioğlu, kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Cinsel istismara uğrayan Sıla bebeğin teyzesi konuştu… Sıla’nın son durumu nasıl? Cinsel istismara uğrayan Sıla bebeğin teyzesi konuştu… Sıla’nın son durumu nasıl?

Bir süredir kanser tedavisi gören Giritlioğlu, birçok unutulmaz projeye imza atmıştı. ‘Hatırla Sevgili’, ‘Çemberimde Gül Oya’ ve ‘Bu Kalp Seni Unutur Mu’ gibi döneme damga vuran dizilerle tanındı.

Gitirlioğlu'nun vefat haberini oyuncu Tuba Büyüküstün Instagram hesabından şu sözlerle duyurdu:

"Hepimiz Tomris Giritlioğlu projelerinden en az birine kalbimizi bırakmışızdır. Sorgulamış, düşünmüş ve aynı anda aşık olmuşuzdur. Türkiye'nin en önemli kadın yönetmenlerinden biri. Erkekler sofrasında bir kadın. Bir vizyoner... Bir projeye başlamadan önce çağırdı. Toplantı masasına otururduk. Önce projeyi, karakteri anlatır, sonra ustalardan birinin kitabını açardı.

'Bu projenin renkleri Caravaggio/Da Vinci/ Rembrant renkleri olacak' derdi. Çok şey öğrendim ondan. Tomris Giritlioğlu okulundan geçenlerdenim. Pek çok oyuncu ve yönetmen kazandırdı. İnandığına sonuna kadar inanırdı. İnat ederdi. Ve olurdu. Türk sinemasının, Türk televizyonunun, hepimizin başı sağ olsun."

Kaynak: Haber merkezi