Türkiye'nin yaz boyu büyük sıkıntı çektiği çöl tozu yeniden yurdumuza giriş yapacak gibi duruyor. Meteorolojik kaynaklardan da çöl tozu hakkında açıklama geldi.
Dünya üzerinde yaşanan doğa olayları, Türkiye'nin de gündeminde yer alıyor. Meteoroloji tarafından paylaşılanlara göre, Suriye'den gelen doğa olayı Türkiye'yi etkisi altına alacak. Son zamanlarda, peş peşe yaşanan olayların iklim değişikliğinden kaynaklandığı söyleniyor.
Daha öncesinde de birçok kez örnekleriyle karşı karşıya kalırken, bu kez Suriye'den yola çıktı. Belirtilen tarihten itibaren ülkemizin, İç Anadolu bölgesinde etkisini gösterecek.
Hava Forum tarafından çöl tozu hakkında yapılan paylaşımda, çöl tozunun cuma günü Suriye üzerinden Türkiye'ye giriş yapacağı ifade edildi.
Hava Forum tarafından konu hakkında yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:
"Cuma, Suriye üzerinden çöl tozu geliyor. Cam, balkon, araba bir şey yıkamayın... Özellikle iç ve doğu kesimlerimizde etkili olacak. Suyumuz zaten az yıkamaları erteleyelim..." Haber Merkezi