Türkiye’nin şöhret dünyasındaki isimler, sadece bu şöhretleriyle değil aynı zamanda kazandıkları servetlerle dikkat çekiyor. Bu isimler hem çalıştıkları projelerden aldıkları yüksek ücretler hem de bu ücretleri değerlendirme şekilleriyle servet sahibi oluyor. Peki, Türkiye’nin en zengin ünlüleri kimler? Sizin için araştırdık!

Türkiye'nin En Zengin Ünlüleri

Türkiye’nin en zengin ünlüleri genellikle sanatçı ve TV ünlüsü isimlerden oluşuyor.

İşte, Türkiye’nin en zengin on ünlüsü:

  • Acun Ilıcalı
  • Can Yaman
  • Ferit Şahenk
  • Hande Erçel
  • Kıvanç Tatlıtuğ
  • Meryem Uzerli
  • Murat Ülker
  • Serenay Sarıkaya
  • Sezen Aksu
  • Tarkan

Türkiye'nin en zengin ünlüleri 2024 yılında kim oldu sorusuna cevap vererek Türkiye’nin en zengin ünlülerinden bazılarını listeledik. Şimdi de bu ünlülerle ilgili detaylara ve ünlülerin servetlerinin ne kadar olduğuna bakalım…

1.  Acun Ilıcalı

Turkiyenin En Zengin Unluleri 1

Türkiye'deki en zengin ünlüler arasında bulunan Acun Ilıcalı, medya ve televizyon girişimleri olan bir iş insanıdır. Ilıcalı, 29 Mayıs 1969’ta Edirne’de doğmuştur. Acun Medya Grubunun, Exxen isimli dijital medya platformunun, TV8 ve TV8,5 kanallarının sahibi olan Ilıcalı, Hull City AFC ve Shelbourne FC futbol kulüplerinin de sahibidir.

Acun Ilıcalı’nın serveti aşağıdaki gibidir:

  • Acun Ilıcalı’nın mal varlığının 100 milyon dolar olduğu söylenmiştir.

2. Can Yaman

Turkiyenin En Zengin Unluleri 2

Türkiye’nin en ünlü oyuncularından olan Can Yaman, 8 Kasım 1989 yılında İstanbul’da doğmuştur. İnadına Aşk, Erkenci Kuş, Bay Yanlış gibi sevilen dizilerde oynayan Yaman kariyerine İtalya’da devam ediyor. Oynadığı dizi ve film projelerinden kazandığı paralarda bir servete kavuşan Can Yaman’ın mal varlığına göz atalım…

Türkiye’nin en zengin ünlüleri arasında bulunan Can Yaman’ın mal varlığı şu şekildedir:

  • Can Yaman’ın servetinin 2024 yılında 10 milyon dolar olduğu düşünülmektedir.

3. Cem Yılmaz

Cem Yilmaz-1

Türkiye’nin en sevilen ve en çok gülünen ismi Cem Yılmaz, 23 Nisan 1973 doğumludur. Senaristlik, oyunculuk, yönetmenlik gibi görevleri üstlenen Yılmaz, aynı zamanda müzik ile de uğraşıyor. G.O.R.A, A.R.O.G, Yahşi Batı, Hokkabaz gibi çok izlenen filmlerin içinde bulunan Cem Yılmaz, bu projeler nedeniyle mal varlığını büyütüyor.

Türkiye’nin en zengin ünlülerinden olan Cem Yılmaz’ın serveti şöyledir:

  • Cem Yılmaz’ın mal varlığının 20 milyon dolar olduğu iddia ediliyor.

4. Ferit Şahenk

Turkiyenin En Zengin Unluleri 3

Doğuş Grubu’nun yönetim kurulu başkanı olan Ferit Şahenk, farklı alanlarda girişimlerde bulunan iş insanıdır. Şahenk, 1964 yılında Niğde’de doğmuştur. Koyu bir Fenerbahçe taraftarı olmasıyla bilinen Şahenk, maddi kaynaklarını takım için kullanmaktan geri kalmamıştır. Türkiye’nin en zengin isimleri listesinde bulunan Şahenk, evli ve bir çocuk babasıdır.

Hasan Can Kaya'nın acı günü Hasan Can Kaya'nın acı günü

Ferit Şahenk’in serveti aşağıdaki gibidir:

  • Ferit Şahenk’in kişisel servetinin 2,4 milyar dolar olduğu biliniyor.

5. Hande Erçel

Turkiyenin En Zengin Unluleri 4

Türk kadın oyuncular arasında sevilen isimlerden biri Hande Erçel’dir. Erçel, 24 Kasım 1993’te Balıkesir’de doğmuştur. Güneşin Kızları isimli diziyle televizyon kariyerine başlayan Erçel; Aşk Laftan Anlamaz, Halka, Azize, Sen Çal Kapımı, Bambaşka Biri dizileriyle dikkatleri üstüne toplamıştır. Reklam projelerinde de yer alan Hande Erçel bu projeler sonucunda bir mal varlığına erişmiştir.

Hande Erçel mal varlığı aşağıdaki gibidir:

  • Türkiye’nin en zengin ünlülerinden biri olan Hande Erçel’in servetinin 249 milyon TL olduğu tahmin edilmektedir.

6. Kıvanç Tatlıtuğ

Turkiyenin En Zengin Unluleri 5

Türkiye'nin en zengin oyuncusu olarak seçilen Kıvanç Tatlıtuğ, 27 Ekim 1983’te Adana’da doğmuştur. 2002 yılında Best Model of Turkey ve Best Model of the World seçilerek kendini gösteren Tatlıtuğ, mankenlik kariyerine devam etmemiştir. Oyunculuk alanında ilerlemek isteyen Tatlıtuğ, oyunculuk dersleri almıştır.

Gümüş diziyle sektörde adını duyuran Tatlıtuğ, Aşk-ı Memnun adlı sevilen diziyle iyice tanınır olmuştur. Ardından Kuzey Güney, Kurt Seyit ve Şura, Cesur ve Güzel, Aile dizilerinde oynamıştır. Film ve reklam projelerinde de yer alan Tatlıtuğ bu doğrultuda bir servet sahibi olmuştur.

Türkiye’nin en zengin ünlüleri listesinde ilk sıralarda yer alan Kıvanç Tatlıtuğ’un serveti aşağıdaki gibidir:

  • Kıvanç Tatlıtuğ’un servetinin 15 milyon dolar olduğu düşünülmektedir.

7. Meryem Uzerli

Turkiyenin En Zengin Unluleri 6

Türkiye'nin en zengin sanatçıları arasında Meryem Uzerli ismini görmek mümkün. 12 Ağustos 1983 yılında Almanya’da doğan Uzerli, ülkemizde Muhteşem Yüzyıl diziyle tanınmıştır. Hürrem rolüyle ilgileri üstüne çeken Uzerli, bu projenin ardından birçok dizi ve filmde yer almış, reklam çekimlerinde bulunmuştur. Böylece kendine ait bir serveti oluşmuştur.

Meryem Uzerli’nin mal varlığı şu şekildedir:

  • Meryem Uzerli’nin kişisel servetinin 320 milyon TL olduğu söylenmektedir.

8. Murat Ülker

Turkiyenin En Zengin Unluleri 7

Murat Ülkeri, Türkiye'nin en zengin aileleri listesinde bulunan Yıldız Holding’in yönetim kurulu başkanıdır. 21 Mart 1959 yılında İstanbul’da doğan Ülker, 2024 yılında Türkiye’nin en zengin insanı seçilmiştir. Dünya’da ise 601. sıradadır.

Murat Ülker’in serveti aşağıdaki gibidir:

  • Murat Ülker’in mal varlığı 2024 yıllında 5,2 milyar dolar olarak belirlenmiştir.

9. Serenay Sarıkaya

Turkiyenin En Zengin Unluleri 8

Türkiye'nin en zengin kadın ünlülerinden biri olan Serenay Sarıkaya, 1 Temmuz 1992 Ankara doğumludur. Şaşkın isimli filmle sektöre giren Sarıkaya, bu filmin ardından birçok projede yer almıştır. Adanalı, Lale Devri, Yer Gök Aşk, İkimizin Yerine adlı projelerle dikkatleri toplayan Sarıkaya, bu projelerden elde ettikleriyle bir servet meydana getirmiştir.

Türkiye’nin en zengin ünlüleri listesinde bulunan Serenay Sarıkaya’nın mal varlığı şöyledir:

  • Serenay Sarıkaya’nın servetinin yaklaşık 200 milyon TL’ olduğu düşünülüyor.

10. Tarkan

Turkiyenin En Zengin Unluleri 10

Tarkan hem Türkiye’nin en sevilen hem de Türkiye'nin en zengin şarkıcılarından biridir. 17 Ekim 1972’de Almanya’da doğan Tarkan’ın soyadı Tevetoğlu’dur. 1990 yılında müzik piyasasına girmiş ve birçok albüme imza atmıştır.

En sevilen parçalarından bazıları şunlardır: Şımarık, Kuzu Kuzu, Hüp, Kış Güneşi, Adımı Kalbine Yaz, Sevdanın Son Vuruşu vb. Bu şarkılardan ve çıktığı konserlerden ziyade reklam anlaşmaları da yapan Tarkan, ciddi bir mal varlığı edinmiştir.

Tarkan’ın servetinin şu şekilde olduğunu söyleyebiliriz:

  • Tarkan’ın mal varlığının 75 milyon dolar olduğu tahmin edilmektedir.

Muhabir: Özkan Çelik