İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde meydana gelen cinsel saldırı olayı, Türkiye gündeminde büyük yankı uyandırdı.

Diyarbakır’da 2 yaşındaki bebek babasının kullandığı minibüsün altında can verdi Diyarbakır’da 2 yaşındaki bebek babasının kullandığı minibüsün altında can verdi

29 Eylül günü, sokakta yürüyen 25 yaşındaki İ.A. isimli kadına iki şahıs yaklaşarak alenen tecavüz etmeye kalkıştı. Olayın ardından, saldırganlar Semir T. ve Ömer K. yakalanmış, ancak savcılığın talimatı ile ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Sosyal Medyada Tepki Büyüyünce Yeniden Gözaltına Alındılar

Olayın görüntüleri kamuoyuna yansıdığında, halkın tepkisi büyüdü ve sosyal medya sayesinde haklarında yeniden gözaltı kararı çıkarıldı. Semir T. ve Ömer K., ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilerek tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

Sedat Peker: “Başkasının Kızının Namusunu Kendi Namusumuz Gibi Kabul Ederiz”

Sedat Peker, bu olayla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak dikkat çekti. Aylar sonra sessizliğini bozan Peker, eski bir videosundan kesit paylaşarak şu notu düştü: "İstanbul'un göbeği Beyoğlu'nda bir genç kızı köşeye sıkıştırıp taciz eden sapıklar serbest bırakılıyor. Tacizci, tecavüzcü köpeklere uygulanması gereken tek tarife; Reis Sedat Peker adaletidir."

Peker, videoda ise bir duruşmada hakimin “Evet dedim. Siz şiddet yanlısıymışsınız?” sorusuna şöyle yanıt verdiğini söyledi:

"14 yaşında bir kızın içeceğine uyuşturucu atan adamın önce kolunu kırdım. Sonra ayaklarını kırdım, kaburgalarını kırdım. En son kafasını kırdım ama yetmedi. Biz, başkasının kızının namusunu kendi namusumuz gibi kabul ederiz, tecavüz olmaz, olamaz!"

Peker’in açıklamaları sosyal medya gündemine bomba gibi düştü.

 

Kaynak: Haber Merkezi