İzmir'de 6 yaşındaki çocuk sevdiği köpeğin saldırısına uğradı! Korku dolu anlar kamerada! İzmir'de 6 yaşındaki çocuk sevdiği köpeğin saldırısına uğradı! Korku dolu anlar kamerada!

Muğla'nın Menteşe ilçesinde bulunan Karabağlar Yaylası, çıkılan değil inilen tek yayla olarak biliniyor. Kent merkezinden yaklaşık 25-30 metre daha alçakta yer alan Karabağlar Yaylası, yaz aylarında serinliği ve bitki örtüsünün yeşilliği ile son yıllarda vatandaşların tercih ettiği bölgelerden biri haline geldi.

YAZ AYLARINDA HANELERİN 4 BİNİ DOLU

Ortaköy Mahalle Muhtarı Hüseyin Uçar, Karabağlar Yaylası'nda yaklaşık 4 bin 500 hane bulunduğunu ve yaz aylarında bu hanelerin yaklaşık 4 bininin dolu olduğunu ifade etti. Uçar, kış aylarında ise bu rakamın 800 ile bin arasında değiştiğini belirtti.

Yaylanın bu özelliği ile Türkiye’de bir ilk olduğunu belirten Uçar,"Aklımıza yayla dediğimiz zaman yukarıya doğru çıkılan yer gelir ama Muğla'da bunun tam tersi aşağıya inilen yerdir. Karabağlar Yaylası, bu özelliği ile Türkiye'de bir ilktir. Karabağlar Yaylası ile merkez arası mesafe 3-4 kilometre arasında. Karabağlar Yaylası'nın özelliği, doğal tabiat unsurları ile iç içe olmasıdır" dedi.

 Karabağlar Yaylası'nda yaşayan insanların, küresel iklim değişikliklerine karşı tarih boyunca çeşitli çözümler bulduklarını anlatan Uçar, "Dağlardan gelen suları kuyularda biriktirip tarlalara vererek su krizini çözmüşler. Bu su yönetim sisteminin bozulmadan devam etmesi gerekiyor. Karabağlar Yaylası'nın doğal güzelliklerinin gelecek nesillere aktarılması çok önemli" ifadelerini kullandı.

 Yaylanın diğer bir özelliğinin ise burada bulunan kahvehaneler olduğunu ifade eden Muhtar Uçar şöyle konuştu: "Burada yaklaşık 18-19 kahvehane var. Eskiden insanların toplanma noktası olan bu kahvehanelerden 5-6 tanesi restore edilip hizmet vermeye devam ediyor. Karabağlar Yaylası, Muğla merkezden 5-6 derece daha soğuk. Bu kadar yakın olmasına rağmen sıcaklık daha düşük.”

Kaynak: İHA