Son 13 yılın en parlak yıldızı Türkiye’de görüntülendi Son 13 yılın en parlak yıldızı Türkiye’de görüntülendi

Yeni haftaya ilişkin hava durumu tahminlerini açıklandı ve birçok bölge için kar yağışı uyarısında bulunuldu. Manisa dahil olmak üzere birçok şehirde hava sıcaklıklarının düşeceği ve yağışların etkili olacağı belirtiliyor. Yeni döneme girilirken Prof. Dr. Orhan Şen ülke genelinde birçok ilde kar yağışının görüleceğini ifade etti!

Son tahminlere göre, yurt genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batı bölgeleri ile bazı illerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Özellikle Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı belirtiliyor. Ayrıca, Rize ve Artvin gibi bölgelerde yağışların çok kuvvetli olması bekleniyor.

Sıcaklıklar Ülke Genelinde Düşüyor

Hava sıcaklıklarının yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinde 4 ila 6 derece düşmesi bekleniyor. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde de sıcaklıkların hafta sonuna doğru belirgin şekilde düşeceği öngörülüyor. İstanbul ve Ankara’da sıcaklıklar 15 dereceye kadar gerileyecek. İzmir’de ise 20 derece civarında sıcaklıklar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü de ayrıca, Marmara, İç Ege ve Batı Karadeniz’de sabah ve gece saatlerinde pus ve sis olaylarının görülebileceğini bildirdi.

Prof. Dr. Orhan Şen'den Kar Uyarısı: "5-10 cm Kar Bekleniyor"

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava sıcaklığının düştüğü bu günlerde önemli bir kar uyarısı yaptı.

Şen, sıcaklıkların kuzey, batı ve iç kesimlerde 4-5 derece azalacağını, bu hafta sonu itibarıyla Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu bölgelerinde 5-10 cm kar yağışının olacağını belirtti.

Kar uyarısında bulunan  Prof. Dr. Orhan Şen şöyle dedi:

“Karadeniz bölgesinde, sıcaklıklar Kuzey, Batı ve İç bölgelerde 4-5 derece azalacak. Önümüzdeki perşembe ve hafta sonu sıcaklıklar Anadolu’da düşmeye devam ederek hafta sonu Karadeniz iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun Sivas dahil kuzey ve doğusunda 5-10 cm kar olur.

İstanbul'da yağmur yok, 20 derece. Ankara 21, İzmir 28, Antalya 28 derece. Önümüzdeki hafta sonuna doğru İstanbul, Ankara’da sıcaklıklar 15-16 dereceye ve altına düşer. İzmir de 20 derecelere düşer. İstanbul, Ankara’ya kar yağmaz. Ama soğuk sobaları yaktırır."

 

Kaynak: Haber Merkezi