Umre, İslam dininde kutsal bir ibadettir. Hac ibadetinden farklı olarak, yılın herhangi bir döneminde gerçekleştirebilmektedir. Bu kutsal ibadeti yerine getirmek isteyen ve kutsal toprakları ziyaret etmek isteyen vatandaşlarımız tarafından umre fiyatları merak ediliyor. Peki, umre fiyatları 2024 yılında ne kadar oldu? Merak edilenleri sizin için araştırdık…

Umre Fiyatları 2024

Umre ibadeti, İslam dinine mensup müslümanlar için oldukça önemli ve kutsaldır. Her yıl milyonlarca müslüman, kutsal topraklara olan seyahat etmektedir. Umre ibadeti için diyanet ile ve özel turlarla seyahat edilebilir. Bu yazıda umre fiyatları hakkında bilgiler vereceğiz. 

Umre Fiyatlari 5

Diyanet Umre Fiyatları 2024 

2024 yılında da her yıl olduğu gibi Diyanet tarafından turlar düzenlenmektedir. Düzenlenen bu umre turları için ise fiyatlar belirlenmiştir. Umre turlarının fiyatları, gidilecek gün sayısına bağlı olarak konaklama seçeneklerine ve odaların kişi sayısına göre değişiklik göstermektedir.

Diyanet tarafından gerçekleştirilen turların fiyatları aşağıdaki gibidir:

  • 2 kişilik odalarda kişi başı umre ücreti: 35.939 TL
  • 3 kişilik odalar: 36.657 TL
  • 4 kişilik odalar: 37.735 TL olarak ilan edilmiştir.

Fakat umreye gitmek için ihtiyaç duyulan maliyet sadece umre ücreti ile sınırlı kalmamaktadır. Diyanet tarafından düzenlenen turlarda Umre Fiyatları 2024 ve umre tur fiyatları içerisine kahvaltı, akşam yemeği ve öğle için kumanya hizmeti de dahildir. 

Tüm bunlara ek olarak umre sırasında yapılacak kişisel harcamalar, alışveriş ve ziyaret edilecek yerler için de ayrıca bütçe ayırmak gerekmektedir. Bu nedenle, umreye gitmeden önce detaylı bir bütçe planlaması yapmak gerekmektedir. 

Umre tarihleri umre fiyatlarını etkileyen önemli faktörler arasında yer almaktadır. Özellikle Ramazan döneminde yoğun talep nedeniyle fiyatlar artmaktadır. Bu nedenle, her yurtdışı seyahati gibi umreye gitmek için de erken rezervasyon yapmak ve uygun fiyatlarla tur seçeneklerini değerlendirmek gerekmektedir. Umre ibadeti yılın herhangi bir zamanı yapılabildiği için fiyat konusunda avantajlı zamanlar tercih edilebilir.

Diyanet tarafından düzenlenen umre turları 11,15 ve 24 günlük şeklinde yapılabiliyor. Bu durum da fiyatlara etki eden etkenler arasında yer alıyor. 

Diyanet Umre Fiyatları 2.Dönem

Diyanet tarafından düzenlenen umre turlarında 2.Dönem zamanı da başlamış durumda. 11 günlük umre ziyareti için son başvurusu 11.07.2024 tarihinde son bulan 2.tur için gidiş tarihi 28-30 Temmuz 2024. Dönüş tarihi ise 08-10 Ağustos 2024. 

3. Tur için ise son başvuru tarihi 18.07.2024. 06-08 Ağustos 2024 tarihinde başlayacak olan tur 21-23 Ağustos'ta ise sona eriyor. 

Bu tarihler için ise;

  • 4 kişilik oda fiyatı: 5150 Suudi Arabistan Riyali
  • 3 kişilik oda fiyatı: 5300 Suudi Arabistan Riyali
  • 2 kişilik oda fiyatı: 5450 Suudi Arabistan Riyali

Verilen fiyatlar 1 kişi için fiyatlardır. Daha detaylı bilgi edinmek ve seyahatinizi planlamak için diyanet tarafından yayınlanan 2024 yılı umre broşürüne web sitesi üzerinden erişebilirsiniz. 

Asgari ücretle ilgili 7 senaryo… İşte ortaya çıkan rakamlar! Asgari ücretle ilgili 7 senaryo… İşte ortaya çıkan rakamlar!

Umre Fiyatlari 2

Özel Umre Turları 

Diyanetin düzenlediği turlar dışında umre ziyareti yapmak da elbette mümkündür. Kişinin kendisinin dahi hiçbir tura katılmadan ziyaretini planlayarak umre yapması mümkündür. Fakat güvenlik ve kolaylık açısından çeşitli kurumlar tarafından da umre programları yapılmaktadır. 

Genel olarak umre fiyatları 2024 yılında Diyanet dışında yer alan kurumlar için şu şekildedir:

Umre Turu Süresi

Oda Tipi

Kişi Başı Fiyat Aralığı (USD)

8 Günlük

2'li Oda

1330 USD – 1360 USD

3'li Oda

1280 USD – 1310 USD

4'li Oda

1125 USD – 1260 USD

14 Günlük

2'li Oda

1430 USD – 1460 USD

3'li Oda

1380 USD – 1410 USD

4'li Oda

1325 USD – 1360 USD

20 Günlük

2'li Oda

1530 USD – 1560 USD

3'li Oda

1480 USD – 1510 USD

4'li Oda

1390 USD – 1460 USD

Verilen fiyatlar ortalama fiyatlardır. Seçilecek kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 

Umre Fiyatlari 3

Umreye Giderken Neler Alınmalı?

Umre fiyatları 2024 yılında ne kadar oldu sorusu beraberinde yanımızda neler götürmeliyiz sorusunu da getirmektedir. Umreye giderken alınması gerekenler dahil olduğunuz turun ve konaklanacak otelin imkanlarına bağlı olarak değişmektedir.

Genel olarak umreye giderken alınması gerekenler şu şekildedir:

  • İhram (Erkekler için), ihramlar gitmeden önce yıkanmalı.
  • Terlik (Sandalet türü)
  • Kıyafet (Erkekler için) Gömlek, Şalvar türü bol pantolon.
  • Kıyafet (Bayanlar için) Pardösü, sıcak sebebiyle açık tonlar seçilmeli.
  • Nevresim takımı, Banyo ve El-yüz havlusu (Ekonomik Oteller için)
  • Spor ayakkabısı veya tabanı kaymayacak hafif ayakkabı
  • Çatal iğne (İhramı birbirine tutturmak için)
  • Yumuşak ince seccade (Havaalanında kullanmak için)
  • Kokusuz sabun, Pişik kremi, Diş fırçası ve macunu.
  • Para kemeri veya para kesesi
  • Ortopedik çarık veya kalın patik (Tavafta giymek için)
  • Tırnak makası-Küçük makas (İhramdan çıkarken kullanılacak)
  • Yaz ayları için güneş gözlüğü.
  • Ağrı kesici
  • Kas gevşetici
  • Mide sakinleştirici
  • Varsa kullanılan ilaçlar 
  • Dua kitapları-Yasin cüzleri
  • Kuruyemiş: Badem - Fındık - Ceviz - Üzüm - İncir - Kuru kayısı
  • Ekonomik otelde konaklayacaklar için;
  • Su ısıtıcısı (ketıl) - Türk çayı - Kahvaltılık zeytin, peynir vs.

Sık Sorulan Sorular 

Umre fiyatları 2024 yılı için değerlendirilirken arama motorlarında umre ile ilgili çok sayıda soru aratılıyor. En çok merak edilenleri sizin için araştırdık ve yanıtladık:

Hac ve umre arasındaki fark nedir?

Hac ibadeti ile umre ibadeti birbirinden farklı şeylerdir. Hac ibadeti, Kurban Bayramı öncesinde hac sezonunda yapılmaktadır. Umre ise yılın her döneminde yapılabilen bir ibadettir. Hac ibadeti farzdır ve İslam'ın 5 şartından biridir.

Umre yapmak ise sünnettir. Hac ibadeti sonunda kurban kesmek farz iken umre ibadetinde böyle bir durum söz konusu değildir. Aynı zamanda umre ibadetinde, Arafat ve Müzdelife vakfeleri yoktur.

Hac ibadetinde ise Müzdelife ve Arafat vakfesinin yanı sıra Tavaf ve Sa'y da yer almaktadır. Umre ibadetini yerine getiren Müslümanlar, şeytan taşlama yapmaz. Bunlar hac ve umreyi birbirinden ayıran özelliklerdir. 

Umreye giden kişiye ne denir?

Hac ibadetini yerine getiren kişiye hacı denirken umre ibadetini yerine getiren kişiye verilen özel bir isim var mı merak ediliyor. Umre için de hac gibi belli görevlerin yerine getiren ve umre yapan kişi mu'temir olarak adlandırılır.

Umre kaç gün?

Umre ziyareti en az 3 gün en fazla ise 20 gün sürmektedir. Ortalama olarak genellikle 10 ila 15 gün arasında umre yapılmaktadır.

Umre nerede yapılır?

Umrenin yapılacağı yer Mekke'dir ve bu şehir Suudi Arabistan'da bulunmaktadır. İnsanlar dini ibadetlerini yapmak için umre turları ile Mekke'ye gidebilmektedir. Kişilerin Suudi Arabistan'a gitmesi için pasaport ve ilgili ülkeden vize alması ise zorunludur.

Umreye gitmek için vize nasıl alınır?

Umreye gitmek için vize almak zorunludur. Umre vize başvurularında yapılan yeni düzenlemelere göre vize başvuruları için kişinin pasaport bilgileri Suudi Arabistan Göçmenlik Ofis'ine online olarak gönderilmektedir. Suudi Arabistan'dan alınan onay ile vize başvuruları yapılmaktadır. Umre yolculuğundan dolayı gitmeden en geç 15 gün önce vize başvurusu yapılmalıdır. 

Umre fiyatları 2024 yılında ne kadar oldu sorusu etrafında tüm merak edilenleri sizin için yanıtladık. Siz de umre ibadeti yapmak istiyorsanız yapmak istediğiniz kurum ile iletişime geçebilirsiniz. Aynı zamanda diyanetin resmi sitesi üzerinden bilgi edinerek başvuru yapabilirsiniz. Böylece umre ibadetinizi yerine getirebilirsiniz.

Muhabir: Özkan Çelik