Paris 2024 Yaz Olimpiyatları'nda Paraguaylı yüzücü Luana Alonso'nun Olimpiyat Köyü'nden ihraç edildiği iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

Lübnan’da bir siber saldırı daha! Bu sefer telsizler patlatıldı! Lübnan’da bir siber saldırı daha! Bu sefer telsizler patlatıldı!

İddiaya göre, 20 yaşındaki Alonso’nun uygunsuz davranışlar sergilemesi ve Paraguay takımının resmi üniformalarını giymeyip kendi kıyafetlerini tercih etmesi, Paraguay Olimpiyat Komitesi tarafından sorun olarak değerlendirilmişti. Bu sebeple, Alonso'nun Olimpiyat Köyü’nden ihraç edildiği öne sürüldü.

Paraguay Olimpiyat Komitesi Misyon Şefi Larissa Schaerer, Alonso’ya resmi bir tebligatta bulunarak, "Varlığınız Paraguay Takımı içinde uygunsuz bir atmosfer yaratıyor. Geceyi Sporcular Köyü'nde geçirmemeniz kendi özgür iradenizle olduğu için talimatlara uyduğunuz için size teşekkür ederiz" dedi. Ancak, Alonso'nun iddiaların ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Olimpiyat Köyü'nden ihraç edilmediğini ve kendi isteğiyle sporu bıraktığını belirtti. Alonso, sosyal medyada yanlış bilgi yayılmaması için, "Hiçbir yerden atılmadığımı veya sınır dışı edilmediğimi açıklığa kavuşturmak istedim. Hiçbir açıklama yapmak istemiyorum ama yalanların beni etkilemesine de izin vermeyeceğim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi