Manisa’da devlet okullarına taşımacılık yapan servis araçlarının fiyat tarifesi henüz çıkmadı… Özel okulların servisleri ise velileri kara kara düşündürüyor
Türkiye genelinde olduğu gibi Manisa’da da okullar önümüzdeki pazartesi günü uyum eğitimiyle açılıyor. 11 Eylül’de ise tüm sınıflar 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı’na ‘Merhaba’ diyecek. Okulların açılması öncesinde veliler de hayat pahalılığı karşısında zorlanıyor. Kıyafet ücretleri ve kırtasiye ücretleri neredeyse arşa çıkmış durumda. Özellikle dar gelirli ailelerin zorlandığı bu ücretlere servis ücretleri de eklenebilir.
Son dönemde akaryakıta art arda gelen zamlar, mazotun litre fiyatının 40 TL’lere dayanmasına sebebiyet verdi. Bu durumun servis ücretlerine de yansımasına kesin gözüyle bakılıyor. Geçtiğimiz günlerde toplu taşımaya gelen zamla birlikte, öğrencilerin ulaşım masrafları da ciddi oranda artarken, servis ücretlerinin de cepleri oldukça zorlayacağı konuşuluyor.
Özel okul servislerinde ise durum daha da vahim. Ülke genelinden özel okul servis ücretlerine 100 bin TL’lere varan fiyatlar verildiği haberleri gelirken, Manisa’da bu rakamın ne seviyede olacağı merakla bekleniyor.
UKOME KARARI EMSAL TEŞKİL ETSİN
Kentte devlet okullarının servis ücretleri ise UKOME tarafından belirleniyor. Sektör kaynaklarından edinilen bilgilere göre UKOME’den bu konuda henüz karar çıkmadığı ancak en geç önümüzdeki hafta içerisinde rakamların belirleneceği öğrenildi.
Özel okula çocuklarını gönderen veliler, UKOME kararının özel okul servisleri için de emsal teşkil etmesini istiyor. Manisa Kulis