Son zamanlarda BYD gibi dünyanın sayılı otomotiv markalarından birinin yatırım yapmasıyla birlikte açılan iş imkanlarından dolayı halihazırda gözde bir şehir olan Manisa ile ilgili merak edilenler de ciddi bir şekilde artışa geçti.

Manisa içinden ya da Manisa’da çalışmak ve yaşamak isteyen vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri de Manisa’nın gelişmiş ve değerlenmesi beklenen ilçeleri oldu. Bizler de elde olan veriler ile Manisa’nın potansiyeli en yüksek ilçelerini derledik!

Manisa’nın Değerlenecek İlçeleri

Manisa, Türkiye’nin hem tarım hem de sanayi açısından önemli bir merkezi olarak öne çıkmakla beraber tarihi ve coğrafi güzellikleriyle de en önde gelen şehirler arasında yer alıyor.

Şehir, coğrafi konumu, yatırım fırsatları ve büyüme potansiyeliyle dikkat çekiyor. Manisa’nın 17 ilçesi arasında özellikle bazı ilçeler yakın gelecekte çok daha fazla değer kazanmaya başlayacak. Yunusemre, Akhisar, Salihli, Turgutlu gibi ilçelerin yakın gelecekte çeşitli sebeplerle diğerlerine oranla daha hızlı büyüyeceği tahmin ediliyor.

Gelin önce Yunusemre’nin nasıl değerleneceğini ele alalım…

M A N İ S A-4

Sanayinin Kalbi: Yunusemre!

270 bini aşan nüfusuyla Türkiye’nin 15 ilinden daha fazla kişiye ev sahipliği yapan Yunusemre, şimdiden birçok şehri arkasında bırakmış durumda… Son yıllarda ekonomik ve sosyal gelişmelerle adından söz ettiren Yunusemre, çeşitli yatırım fırsatları ve projelerle gelecekte değer kazanacak ilçelerin başında geliyor.

Yakın zamanda dünya devi otomobil firması BYD’nin yatırım kararı aldığı Yunusemre’de bölgeler imara açılıyor, yeni sosyal yaşam alanları oluşturuluyor. Sosyal ve kültürel yatırımların da yapılacağı düşünülen Manisa’nın Yunusemre ilçesi en cazip ve en çok değerlenecek ilçe olarak göze çarpıyor.

Yunusemre’nin ardından ise Akhisar geliyor… Gelin birlikte bakalım!

Y U N U S E M R E

Sosyal Yaşam Denilince Akhisar!

Bir dönem sporun kalbinin attığı Akhisar, Manisa’nın en dinamik ilçelerinden biri olarak dikkat çekiyor. Sanayi ve tarım alanındaki güçlü altyapısı, ilçeyi gelecekteki yatırım projeleri için cazip kılarken kentin en önemli özelliği ise güçlü bir sosyal yaşam geleneğine sahip olması…

Özellikle katma değer üreten kişileri kendisine çekeceğine şüphe olmayan Akhisar’ın sanayi, altyapı ve ulaşım konularında atacağı adımların ardından daha da önemli bir konuma gelecek. Türkiye’nin 81 ilden 100 ile çıkması durumunda Akhisar’ın il olmaya aday ilçeler arasında ilk sıralarda yer aldığı da bilinen bir gerçek.

A K H İ S A R-1

Tarih Burada Yatıyor: Salihli

Salihli, tarım ve sanayi yatırımlarıyla ön plana çıkan ilçeler arasında yatsa da asıl zenginliği derin kültürel ve tarihi geçmişinden geliyor. İlk para bile Salihli’de basıldı! Bu kültürel zenginliği bir turizm mantığına çevirebilecek olursak Akhisar gibi il olmaya aday ilçeler arasında yer alan Salihli’nin dünyanın dört bir yanından ziyaretçi çekmeye başlayacağına şüphe yok!

UNESCO destekli Türkiye’nin tek jeoparkına sahip olan Salihli’nin hem modern hem de tarihi bir dokuyla bezeli halinin değerlenecek ilçeler arasında yer alacağına kesin gözüyle bakılıyor.

S A L İ H L İ

Gediz Havzasına Kurulu: Turgutlu

En önemli gelirini tarım ve sanayiden alan ve üzümünden pamuğuna, kirazından zeytinine birçok ürünün ziraatinin yapıldığı Turgutlu, tarımsal üretkenliği ve yatırım potansiyeli Manisa’nın en çok değerlenecek ilçeleri arasında bulunuyor.

Toplumsal yapımız bozuldu! Toplumsal yapımız bozuldu!

Sahip olduğu doğal güzellikler, yatırım fırsatları ile Türkiye’nin önemli ilçeleri arasında yer alan Turgutlu, ekonomik ve sosyal yaşam anlamında bayrak tutan ilçeler arasında bulunuyor.

TURGUTLU

Ege’nin Kalbinde: Saruhanlı

Saruhanlı, Gediz Ovası'nda yer alan düz ve verimli arazisiyle sadece Manisa’nın değil Türkiye’nin en çok potansiyele sahip ilçeleri arasında yer almaktadır. Ege Bölgesi’ni İstanbul’a bağlayan İzmir-İstanbul devlet karayolu üzerinde bulunan ilçe, Akdeniz ikliminin en derin yaşandığı bölgelerdendir.

Üzüm üretiminde Türkiye’nin liderlerinden olan Saruhanlı, zeytin ve diğer tarım ürünleriyle de dikkat çekerken, uluslararası pazar bağlantıları ve tarımsal çeşitlilik, ilçenin ekonomik değerini artıran faktörlerdir. Bu faktörler de Saruhanlı’nın yakın gelecekte değerlenecek ilçeler arasına girmesine neden oluyor.

Eldeki veriler ile potansiyeli yüksek ilçeleri incelemeye çalıştık! 

Muhabir: Özkan ÇELİK