Hastanden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Kaldan, yaz aylarında güneş ışınlarının yoğunluğunun arttığını ve cilt sağlığı için bazı riskler taşıdığını belirtti.

Kaldan, güneşten yayılan ultraviyole (UV) ışınlarının güneş yanıklarına, cilt lekelerine, erken yaşlanmaya, cilt kuruluğuna, kılcal damarların belirginleşmesine ve cilt kanserine neden olabileceğini aktardı.

Cilt lekelerinin, özellikle yüz ve eller gibi güneşe maruz kalan bölgelerde yaygın olarak görüldüğünü vurgulayan Kaldan, "UV ışınlarından korunmak için yüksek koruma faktörlü (SPF 30 veya daha yüksek) bir güneş kremi kullanmak ve geniş kenarlı şapkalar, uzun kollu gömlekler ve UV koruyucu gözlükler kullanmak gerekir." ifadelerini kullandı.

"Güneş kremi her iki saatte bir uygulanmalıdır"

Kaldan, güneş kreminin cilt sağlığını korumak için yaz aylarında vazgeçilmez bir ürün olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Doğru güneş kremi kullanımı, zararlı UV ışınlarına karşı etkili bir koruma sağlar. Güneş kremi seçerken UVA ve UVB ışınlarına karşı geniş spektrumlu koruma sağlayan, en az SPF 30 faktörlü ürünler tercih edilmelidir.

Hassas cilde sahip olanlar için daha yüksek SPF'li kremlerin kullanılması önerilir. Güneş kremi dışarı çıkmadan en az 20 dakika önce cilde uygulanmalıdır.

Bu süre kremin cilt tarafından emilmesi ve etkili koruma sağlanması için gereklidir. Güneş kremi, dışarıda geçirilen süre boyunca her iki saatte bir yeniden uygulanmalıdır.

Yüzme, terleme veya havlu ile kurulanma sonrasında da tekrar edilmelidir. Güneş kremi sadece yüz bölgesine değil, vücudun açıkta kalan tüm bölgelerine uygulanmalıdır. Kulaklar, boyun, eller, ayaklar ve dudaklar da korunmalıdır.

Dudaklar için SPF içeren dudak balsamları kullanılabilir. Hassas ciltler için parfümsüz ve hipoalerjenik güneş kremleri tercih edilmelidir. Yağlı ciltler için su bazlı ve jel formüller, kuru ciltler için ise nemlendirici özellikli kremler uygundur.

Bebekler ve küçük çocuklar için özel formüle edilmiş güneş kremleri kullanılmalıdır. 6 aydan küçük bebekler doğrudan güneş ışığından korunmalı ve mümkünse gölgede tutulmalıdır."

Okul öncesi dönemdeki çocuklar için uyarı Okul öncesi dönemdeki çocuklar için uyarı

Kaynak: Haber merkezi