Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'da bazı özel hastanelerin yeni doğan bakım ünitelerinde yaşanan ihmaller nedeniyle başlatılan "yenidoğan çetesi" soruşturması kapsamında 47 şüphelinin gözaltına alındığını ve bunlardan 22'sinin tutuklandığını açıkladı. Bakan Tunç, soruşturma sürecinin devam ettiğini belirtti.

CİMER Başvuruları ve İhbarlarla Başlayan Soruşturma

Bakan Tunç, sosyal medya platformu X hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul'daki bazı özel hastanelerin yeni doğan bakım ünitelerinin kiralanması sonucu insani olmayan koşullar nedeniyle bebek ölümlerinin meydana geldiğine dair CİMER'e yapılan başvurular ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün ihbarı üzerine, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 21 Mayıs 2023'te soruşturma başlatıldığını ifade etti. Tunç, "Bu kapsamda bugüne kadar gözaltına alınan 47 şüpheliden 22'si tutuklanmıştır. 16 Ekim 2024 tarihinde iddianame hazırlanmış ve yargılama süreci tutuklu şüphelilerle ilgili olarak devam etmektedir," dedi.

Bu kez Sivas sallandı… Art arda iki deprem! Bu kez Sivas sallandı… Art arda iki deprem!

Savcıya Yönelik Tehditler de Araştırılıyor

Bakan Tunç, ayrıca soruşturmayı yürüten Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısının tehdit edilmesiyle ilgili de ayrı bir soruşturma başlatıldığını duyurdu. Bu kapsamda 8 şüpheli gözaltına alınırken, 5'i tutuklanmış ve 3 kişi hakkında adli kontrol kararı verilmiştir. Soruşturmanın çok yönlü ve titizlikle sürdürüldüğü vurgulandı.

Kaynak: İHA