Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 22 Ekim 2024 tarihinde PKK lideri Abdullah Öcalan’a, örgütünün tasfiye edilmesi şartıyla TBMM’de konuşma yapması ve "umut hakkı" için başvuruda bulunulması yönünde bir çağrıda bulundu. Bu açıklama, toplumda çeşitli tepkilere yol açarken, gazeteci Yılmaz Özdil, Öcalan’ın serbest bırakılması durumunda karşılaşabileceği hukuki ve askeri durumları ele aldı.

Yılmaz Özdil, Abdullah Öcalan'ın 1999 yılında Kenya'dan yakalanarak Türkiye'ye getirilmesi sürecine atıfta bulunarak, o dönemde resmi yazı ile askere alınmasının talep edildiğini hatırlattı.

TUSAŞ çalışanının kardeşi o anları anlattı! TUSAŞ çalışanının kardeşi o anları anlattı!

Özdil, "Abdullah Öcalan Kenya'dan yakalanıp Türkiye'ye getirildiğinde askerlik celbi geldi. Resmi yazıda, tahliye edilirse askere alınması istendi. Abdullah Öcalan serbest bırakılırsa öyle hemen meclise gidemez, önce askerliğini yapacak.” ifadeleriyle, PKK elebaşının serbest kalması durumunda askeri yükümlülükleriyle ilgili durumu vurguladı.

Özdil’in açıklamaları, toplumda Öcalan’ın durumu ve potansiyel serbest bırakılmasının etkileri hakkında yeni bir tartışma başlattı. 

Kaynak: Haber Merkezi