Yunusemre Belediyesi'nde çalışan memurlar, sosyal denge tazminatlarının ödenmemesi nedeniyle zor günler geçirirken, belediye başkan yardımcısı Ali Kuyumcu’nun bazı memurlara hakaret ettiği iddiası gündeme bomba gibi düştü. İddialar belediye çalışanları arasında ciddi bir rahatsızlık yaratırken, Tüm Yerel Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Devrim Onur Erdağ’dan sert bir açıklama geldi. Erdağ, belediye başkan yardımcısının hakaretlerini kabul edilemez bulduğunu belirterek, istifasını istedi.

Yunusemre Belediyesi’nde Sosyal Denge Tazminatları Ödenmedi

Yunusemre Belediyesi’nde 15 Ekim tarihinde memurların sosyal denge tazminatları ödenmedi. Bunun üzerine, Tüm Yerel Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Devrim Onur Erdağ, Belediye Başkanı Semih Balaban ile bir görüşme gerçekleştirdi. Erdağ, Semih Başkan’ın maddi sıkıntılar nedeniyle tazminatların ödenemediğini, belediyenin içinde bulunduğu zor durumdan dolayı 20 gün kadar idare etmelerini rica ettiğini belirtti.

AK Parti'den Yeni Kanun Değişikliği Teklifi! Casusluk… AK Parti'den Yeni Kanun Değişikliği Teklifi! Casusluk…

“Yunusememre Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Kuyumcu Memurlara Hakaret Etti”

Ancak Erdağ’ın açıklamasına göre, memurlar arasında bir grup, Başkan Yardımcısı Ali Kuyumcu’nun kendilerine hakaret içerikli sözler sarf ettiğini iddia etti. Bu sözlerin memurların onurunu zedelediği belirtildi. Erdağ, belediyenin hem halka hem de çalışanlarına dokunan bir kurum olduğunu ifade ederek, böyle bir kurumda kimsenin memurlara hakaret etme hakkı bulunmadığını vurguladı. Ayrıca, suç unsuru oluşturan bir durum varsa dahi, hakaret yerine disiplin sürecinin devreye sokulması gerektiğini belirtti.

Tüm Yerel Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Devrim Onur Erdağ, Manisa Kulis Haber’e şu açıklamayı yaptı:

“Paranın olmayışından dolayı 15’inde memurun sosyal denge tazminatları ödenmedi. Biz de gittik, Semih Başkan çok mütevazi, düzgün bir adam. Kendisiyle görüştük, para olmadığını, belediyenin maddi durumunun sıkıntılı olduğunu, 20 gün kadar idare etmemizi söyledi. Biz de bunu tüm üyelerimizi tek tek gezerek sıkıntıyı anlattık. Ancak orada bir grup memur arkadaş, Başkan Yardımcısı Ali Kuyumcu’nun hakaret içerikli sözler söylediğini ve onurlarının kırıldığını söyledi. Belediyecilik gerçekten emek mücadelesinde, gerek halka dokunan, gerek emekçiyi motive eden bir kurumdur. İnsana dokunur. Böyle bir kurumda belediye başkanı bu kadar mütevazi olurken, emekçinin, halkın dostu olurken başkan yardımcısının kimseye hakaret etmesi söz konusu değildir, haddine değildir. Orada örnek olması gerekirken, hiç kimseye hakaret edemez. Biz kendisini kınıyoruz, derhal istifaya davet ediyoruz. Yunusemre halkının işlerini, ihtiyaçlarını gören emekçi kardeşlerimiz bu hakareti hak etmiyorlar. Ortada suç unsuru bir şey bile olsa hakaret etmek yerine disiplin süreci yürütülebilir. Bizler o hakkı hiç kimsede görmüyoruz." 

Muhabir: Manisa Kulis Haber