Geçtiğimiz günlerde basın mensuplarını ağırlayan Yunusemre Belediye Başkanı CHP’li Semih Balaban, belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 64 adet araç kiraladıklarını, bu araçları belediye bünyesine katmak için iyiliksever insanlardan bağış alacaklarını söyledi. Balaban, “Yasal süreçler içinde her türlü beklentiyi biz karşılayacağız. Örnek veriyorum, büyük bir firma rüzgar enerji santralini kuruyor. Dedik ki kardeşim, senin işlemlerinin çabuklaşması için sen bize bir sosyal tesis yapacaksın. Biz de senin işlemlerini kolaylaştıracağız. Bunlar yasal şeyler.” dedi.

Yunusemre Belediyesi 64 araç kiraladı… Kiralık araçlar belediye bünyesine bu yolla kazandırılacak! Yunusemre Belediyesi 64 araç kiraladı… Kiralık araçlar belediye bünyesine bu yolla kazandırılacak!

Balaban’ın bu çağrısı yanıt buldu ve 2 şirket Yunusemre Belediyesi’ne araç bağışında bulundu. Araçların belediyeye kabulü, Yunusemre Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısında gündeme alındı. AK Parti’nin çekimser oyuna rağmen diğer partilerin kabul oyuyla araçlar belediye bünyesine alındı.

Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere UZYAR Limited Şirketi’nin bağışladığı çöp kamyonu ile AKTARIM Limited Şirketi’nin bağışladığı iş makinesi belediye bünyesine kabul edildi.

Yunusemre Belediyesi Ekim Ayı Belediye Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu, Belediye Başkanı Semih Balaban başkanlığında yapıldı. Yunus Emre Millet Çarşısı Etkinlik Salonu’nda düzenlenen toplantıda 38 madde görüşüldü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Belediye Başkanı Balaban sözlerine İsrail’i kınayarak başlayarak, “Siyonist İsrail’in Amerika destekli, Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Hangi siyasi düşüncede olursa olsun. İsrail siyonizmine karşı birlikte mücadele etmek en doğru yoldur. İsrail bir terör devleti olarak tarihe geçmeye devam ediyor” dedi.

Gediz Nehri can çekişiyor! Gediz Nehri can çekişiyor!

Ekim ayının 2. oturumunun 17 Ekim Perşembe günü saat 18.00’de yapılması kararlaştırıldı.

Kaynak: Haber Merkezi