Aylık basın toplantılar kapsamında açıklamalarda bulunan Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban geçtiğimiz günlerde araç kiralama ihalesi yaptıklarını duyurdu.

Balaban, ihale yoluyla 64 araç kiralaması yapıldığını ifade etti. Balaban, “Geçtiğimiz günlerde araç ihalesi yaptık. İhale ile ilgili bir itiraz gelmedi. Ama bu araç ihalesi bize ciddi bir yük. Onun için iyiliksever insanlardan araç kampanyası başlattık. 1 yıl içinde kendi araç filomuzu kuracağız, belediyeyi de bu yükten kurtaracağız. Hedefimiz kendi araçlarımızla belediyeye hizmet vermek” dedi.

Araçlar Belediyeye Bu Yollarla Kazandırılacak

Balaban, sorulan bir soru üzerine, ‘1 yıl içinde kendi araç filomuzu kuracağız’ sözlerine ve bunu nasıl yapacaklarına açıklık getirdi. Balaban şunları söyledi:

“Biz 64 araç kiraladık ihale ile. İyilikseverler diyecek ki 3 aracı aldım size hibe ediyorum. Filodan işe yarar araçları kendimize çekeceğiz. Para pul da istemiyoruz. 1 yıl içinde ne kadar aracı kendi bünyemize alabilirsek, hak edişi o kadar düşüreceğiz.

Yasal süreçler içinde her türlü beklentiyi biz karşılayacağız. Örnek veriyorum, büyük bir firma rüzgar enerji santralini kuruyor. Dedik ki kardeşim, senin işlemlerinin çabuklaşması için sen bize bir sosyal tesis yapacaksın. Biz de senin işlemlerini kolaylaştıracağız. Bunlar yasal şeyler.

Bir yerde emsal artışı olacak. Orada doğan rantın yarısını belediyeye araç hibe et diyeceğiz. O şekilde kazan kazan ilkesiyle yapacağız. Kendi adımıza talebimiz olmayacak ama kamu adına talebimiz olacak.

Çinli BYD firması geliyor. Onların işi bizimle bitiyor. Biz de diyeceğiz ki bizim ilçemizdesiniz, yatırım yapıyorsunuz. Gelir elde edeceksiniz. Biz de bunun karşılığında örneğin 3-5 tane çöp kamyonu isteyeceğiz. Bunlar kamu istekleri olarak devam edecek.”

Semih Balaban işten çıkarmalarla ilgili konuştu Semih Balaban işten çıkarmalarla ilgili konuştu

Kaynak: Haber Merkezi