Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bir gelenek halini alan Yuntdağı Yağlı Güreşleri, AK Parti’den Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçen Yunusemre Belediyesi tarafından ekonomik nedenlerle iptal edildi. Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’ın açıklamalarına tepki İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Banu Elbirler’den geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tartışmalara noktayı koydu Cumhurbaşkanı Erdoğan tartışmalara noktayı koydu

Yunusemre Yundağı Yağlı Güreşleri İptal Edildi

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Banu Elbirler, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’ın açıklamalarıyla gündeme gelen Yunt Dağı Yağlı Pehlivan Güreşlerinin iptali kararına sert tepki gösterdi. Elbirler, açıklamasında yağlı güreşlerin Anadolu topraklarında 4500 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu ve Türkiye’nin UNESCO Dünya Kültürel Miras Listesi’ne kaydettirdiği önemli bir gelenek olduğunu belirtti.

İYİ Parti’den CHP’ye Güreş Tepkisi

Banu Elbirler, Yunusemre’de sekiz yıldır düzenlenen ve geçen yıl 1380 sporcunun katılımıyla gerçekleşen bu büyük etkinliğin ekonomik sebeplerle iptal edilmesini "düşündürücü" olarak nitelendirerek, “Geleneksel Yunt Dağı Yağlı Pehlivan Güreşlerinin bu yıl ekonomik nedenler ile iptal edildiğini Yunusemre Belediye Başkanımız Sayın Semih Balabanın şaşkınlıkla izlediğimiz açıklamalarından öğrendik. Yağlı Güreşler; kadim yurdumuz Anadolu'da 4500 yıl öncesinden var. Edirne'nin Osmanlı Türk Devletince fethinden beri her yıl Orada ve güzel ülkemin birçok yöresinde yapılmakta.  Yapılmakta çünkü Ata Sporumuz. Çünkü yapıldığı yer Er Meydanı. Çünkü, UNESCO tarafından Dünya Kültürel Miras Listesine Türkiye tarafından kaydettirildi. Şimdi Manisa Ortaköy de, 4100 kişilik seyir alanın, sporcu ve hakemlerin soyunma, dinlenme, yıkanma yerlerinin bulunduğu yerde; geçen yıl 1380 sporcunun katıldığı, Gençlik Spor Bakanlığı, Geleneksel Güreş Federasyonu ve Yunusemre Belediye Başkanlığı işbirliği ile sekiz yıldır yapılan, benimsenen ve katılımcı sayısı her yıl artan milli bir etkinliğin, bir spor şöleninin, merkezi hükümet suçlanarak, ekonomik sebepler gibi bir bahane ile iptali düşündürücüdür. Sporcusu, idarecisi, hakemi, basın mensupları, yurdun ve ilin her tarafından gelen, yedi sekiz bin kişi ki, konaklayacaklar, gezecek, görecek, yiyecek, içecek, dönecek ve anlatacaklar.” ifadelerini kullandı.

İYİ Partili Elbirler’den Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’a Çağrı

İptal edilen güreşlerin her yıl binlerce katılımcıyı ağırladığını, sporcuların, hakemlerin, basın mensuplarının ve izleyicilerin bu vesileyle Manisa’ya ekonomik katkı sağladığını söyleyen İYİ Partili Elbirler, “Ekonomik katkı sağlayacaklar ve hem onlar ve hem basın bu vesile ile Manisamızı tanıyacaklar, tanıtacaklar. Bu güreşlerin TV kanallarında naklen verildiğini bilmiyorlar mı? Diğer sanat etkinliklerine yer verilir iken, böylesine bizim, güzel, milli ve her yönden faydalı bir etkinliğin, siyasi karşıtlıktan doğduğunu düşünmek istemesek de, doğru ve güzel olanın devamını toplumun her kesiminin alkışlayacağını düşünüyorum. Yunusemre Belediye Başkanımız bu kararından kamu yararını düşünerek vazgeçmelidir. Çünkü Belediyeler bir kamu hizmet kuruluşudur.” şeklinde konuştu. 

Muhabir: ÖZKAN ÇELİK