Arslan’dan Özel’e “Proje Çocuk!” Mansur Yavaş: Sil bu tweeti Arslan’dan Özel’e “Proje Çocuk!” Mansur Yavaş: Sil bu tweeti

Anadolu Düşünce ve Strateji Merkezi Temsilcisi, eski il başkanı ve siyasetçi İlkay Şimşek, belediyelerde işten çıkarılan işçilerin durumuna sert tepki gösterdi.

Anadolu Düşünce ve Strateji Merkezi Temsilcisi, eski il başkanı, siyasetçi İlkay Şimşek, halkçı ve emekten yana vaatlerle belediye yönetimine gelenlerin, fırsatçı ve rantiyecilerle uğraşmak yerine, siyasi nedenlerle işçi kıyımı yapmalarına göz yummayacaklarını, ekmeğiyle oynanan işçilerin vereceği hukuk mücadelesinde sonuna kadar yanlarında olacaklarını söyledi.

Şimşek, yerel seçimlerin ardından belediye yönetimine gelenlerin hangi siyasi görüşten olursa olsun, çalışanları keyfi olarak işten çıkarmalarına, emekçilerin ekmeğiyle oynamalarına göz yummayacaklarını söyledi.

Özellikle halkçı ve emekten yana vaatlerle belediye yönetimine gelenlerin millete verdikleri sözleri tutarak fırsatçı ve rantiyecilerle uğraşması gerektiğinin altını çizen İlkay Şimşek, "Siz daha önce ve halen eleştirdiğiniz iktidar partisi gibi davranırsanız, yapmanız gereken asli işleri bir kenara bırakıp, kentin sorunlarını çözmek gibi bir çaba içine girmezseniz, bunun üzerine bir de zaten zor koşullarda yaşam mücadelesi veren, geçim sıkıntısı çeken insanların, çalışanların, işçilerin, emekçilerin işine son verirseniz, bu millet size yaptıklarınızın hesabını sormakta gecikmez" dedi.

YUNUSEMRE BELEDİYESİ'NDE YAŞANANLAR TAM BİR DRAM
İlkay Şimşek, kamuoyunun yakından takip ettiği Yunusemre Belediyesi'nden 200 işçinin çıkarılması ve yerine daha fazla sayıda işçi alınması olayının da çok dramatik ve üzüntü verici olduğunu belirterek şu açıklamada bulundu: "Yerel seçimlerden sonra AK Parti'den CHP'ye geçen Yunusemre Belediyesi'nden birçok çalışan işten çıkarıldı, bir de baktık ki 200'e yakın kişinin işten çıkarıldığı belediyeye çok daha fazla sayıda işçi alındı. Bu insanlar arasında ayırım yapmaktır, kul hakkı yemektir, büyük haksızlıktır, etik dışıdır. Tabi ki haksızlığa uğrayan işçiler seslerini duyurmak için belediye binası önünde eylem de yaptı, ama olumlu bir yanıt alamayınca hukuki haklarını arama kararı aldılar. Biz de sonuna kadar bu işçilerimizin arkanızdayız, haklı oldukları bu mücadelelerinde onlarla omuz omuza olacağız, her türlü hukuki yardımı sağlamaya da hazırız. Zaten işten çıkarılan bir işçimizin Manisa 4. İş Mahkemesi tarafından görülen davasında mahkeme heyeti işçinin işe iade edilmesine ve kendisine 9 maaş tutarınca tazminat ödenmesine hükmetti. Şimdi bu emsal sonuç ile diğer işten çıkarılanlar da hukuk savaşını kazanacak ve hayırlısıyla işlerine geri döneceklerdir."

İMAR PLANI ORTADA YOK
İlkay Şimşek, topluma hizmet etmek için yola çıkmış insanların küçük hesaplar peşinde koşmayı bırakıp büyük proje ve planları hayata geçirmesi gerektiğini ifade ederek açıklamasını şöyle sürdürdü: "Dünya pazarına açılmış bir tarım kenti olmanın ötesinde, önemli bir sanayi kenti olmayı da başaran Manisa'da nüfusun hızla arttığını, barınma ve ulaşım sorununun tıkanma noktasına geldiğini, bu sorunların bugün çözülmezse yakın zamanda bir daha çözülemez hale geleceğini görmemek ve bu konularda ciddi çalışmalar ortaya koymamak, bu kente ve insanlarına ihanettir. Vatandaşın mevcut iktidara olan tepkisi sonucunda seçimi kazanan ve yönetime gelenlerin, gerekli ve önemli hizmetleri yapmazlarsa aynı tepkiyle karşılaşacakları mutlaktır. Verimli tarım alanları olmasına, sanayisi hızla büyümesine ve nüfusu katlanarak artmasına rağmen, uygulamaya konabilecek bir imar planının olmaması ciddi bir sorundur. Bu plan daha ortada yok, o nedenle konut yok, o nedenle kiralar çok yüksek, o nedenle hayat pahalı, o nedenle insanlar mutsuz ve huzursuz. Fabrikaların birbiri ardına açıldığı, her gün işçi alımlarının yapıldığı organize sanayi bölgesi çevresinde çalışanlar yerleşebilecekleri konut bulamazken imar planı neden onaylanmıyor? Yeni yapılacak olan dev otomotiv fabrikası hizmet vermeye başlamadan Akgedik, Uzunburun ve Manisa'da bekleyen sorunların bir an önce çözümlenmesi gerekmiyor mu?”

Kaynak: Haber Merkezi