Eylül ayının zam şampiyonu açıklandı Eylül ayının zam şampiyonu açıklandı

Yunusemre Belediyesi, çalışanlarının ekonomik zorluklar karşısında enflasyon altında ezilmemesi için önemli bir adım atarak, işçilere yüzde 15 oranında ara zam yaptı. Bu zam, HAK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası ile imzalanan ek protokol çerçevesinde hayata geçirildi.

1 Ekim 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak zam sonrası Belediye Başkanı Semih Balaban, Hizmet İş Manisa 1 Nolu Şube Başkanı Rahmi Okan Polat ve yönetimini makamında ağırladı. Ziyarete Belediye Başkan Yardımcıları Ali Kuyumcu, Haydar İzci ve MAYEB Genel Müdürü Cahit Kaplan da katıldı.

Belediye bünyesinde hizmet veren yaklaşık bin 300 çalışanın enflasyondan en az şekilde etkilenmesi hedefleniyor. Sendika Başkanı Rahmi Okan Polat, yaptığı açıklamada, "Sözleşmemiz dışında bir ara zam bu. Arkadaşların ekonomik durumunun kötü olmasından kaynaklanan bir iyileştirme" ifadelerini kullandı.

Başkan Balaban, Yunusemre Belediyesi’nin yaşadığı ekonomik sıkıntılara rağmen bu zammı yapmanın önemli olduğunu vurguladı. Ekonomik şartların düzelmesiyle bu oranların artırılacağına dair umut verici mesajlar verdi.

Balaban, "Gönül isterdi ki çok daha fazlası olsun. Ama zor günler geçiriyoruz. İşçi kardeşlerimizin hakkı daha fazladır. İki yıl içinde Yunusemre Belediyesi’ni hak ettiği yere getireceğiz” diyerek, işçi kardeşleriyle daha güzel koşullarda çalışmayı hedeflediklerini belirtti.

Muhabir: Özkan ÇELİK