SADAT (Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.) kurucusu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski başdanışmanı Adnan Tanrıverdi, hayatını kaybetti.

 

Adnan Tanrıverdi Kimdir?

Adnan Tanrıverdi, 8 Kasım 1944 tarihinde Konya'nın Akşehir ilçesinde doğmuş, Türk asker ve siyasetçidir. Kara Harp Okulu'ndan mezun olduktan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nde çeşitli görevlerde bulunmuş ve 1996 yılında tuğgeneral rütbesindeyken emekliye ayrılmıştır. Emekli olduktan sonra savunma alanında çalışmalarına devam eden Tanrıverdi, 2012 yılında Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. (SADAT) adlı şirketi kurarak savunma danışmanlığı hizmetleri sunmaya başlamıştır.

Cengiz Ergün’den Devlet Bahçeli’ye ziyaret… Seçim sonrası ilk kez gitti! Cengiz Ergün’den Devlet Bahçeli’ye ziyaret… Seçim sonrası ilk kez gitti!

Adnan Tanrıverdi'nin Kaç Çocuğu Var?

Adnan Tanrıverdi'nin iki çocuğu vardır. 1966 yılında evlendiği eşiyle birlikte iki çocuk sahibi olan Tanrıverdi, ailesiyle ilgili detayları genellikle özel tutmuştur. Ancak kamuoyuna açık olan bilgilere göre, aile hayatında eşine ve çocuklarına bağlı bir kişi olarak tanınmaktadır.

Adnan Tanrıverdi Nereli?

Adnan Tanrıverdi, 8 Kasım 1944 tarihinde Konya'nın Akşehir ilçesinde doğmuştur. Akşehir, Türkiye'nin Konya iline bağlı tarihi bir ilçedir. Tanrıverdi, çocukluk ve gençlik yıllarını burada geçirmiş, eğitim hayatının ilk yıllarını Akşehir'de tamamlamıştır. Sonrasında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'nde kısa bir süre okuduktan sonra, Kara Harp Okulu'na katılarak askerlik kariyerine adım atmıştır.

Adnan Tanrıverdi ve SADAT İlişkisi

Adnan Tanrıverdi, SADAT'ın (Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.) kurucusudur. 2012 yılında kurulan SADAT, emekli subaylar tarafından yönetilen bir danışmanlık şirketi olup, Türkiye ve diğer ülkelerde güvenlik, askeri eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunmaktadır. Tanrıverdi, SADAT'ın kuruluşunda önemli bir rol oynamış ve şirketin başkanı olarak görev yapmıştır.

SADAT, güvenlik ve savunma alanlarında çeşitli hizmetler sunarak, askeri eğitimi, stratejik danışmanlığı ve savunma sanayii danışmanlığını içermektedir. Tanrıverdi, özellikle bu konularda uzmanlaşmış bir isim olarak SADAT'ın faaliyetlerine yön vermiştir. Ayrıca, Türkiye'de ve uluslararası arenada SADAT'ın rolü ve işlevi konusunda çeşitli tartışmalar ve spekülasyonlar olmuştur. Tanrıverdi'nin Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevinden ayrılması sonrası SADAT ile ilgili söylemler ve tartışmalar devam etmiştir.

Kaynak: Haber Merkezi