Manisa’nın çeşitli bölgelerinde yaşanan su kesintileri hayatı olumsuz etkiliyor. Arızalar bazen günlerce sürerken, yaz mevsiminin hissedildiği sıcak günlerde vatandaşlar içecek su bile bulmakta zorlanıyor.

Kesintilere son olarak Akhisar eklendi. Manisa’nın Akhisar ilçesinde kesilen suların uzun süre gelmemesi vatandaşın tepkisine neden oldu.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü’nün sosyal medyadan yaptığı bilgilendirmeye ilçe halkından tepki yağdı. Vatandaşlar, arızanın giderildiği bilgilendirilmesine rağmen suların gelmediği gerekçesiyle MASKİ ve Büyükşehir Belediyesi’ne ateş püskürdü.

İşte o yorumlardan bazıları:

Polis Evi’nde güvenlik toplantısı yapıldı Polis Evi’nde güvenlik toplantısı yapıldı
  • Kademeli vermeyin, direk verin. Aksi taktirde üst katlara su gelmiyor. 28 saat oldu su yok.
  • Hala gelen bi su yok yeter artık. Hastayım hamileyim bi duşa bile giremedim. Lütfen açın artık
  • 2 gün su mu olmaz bu rezalettir
  • Maski1
  • Suların geldiği falan yok, 24 saattir susuz koca bir şehir. Beceremiyorsunuz, yapamıyorsunuz bu işi, insanları pişman ettiniz. @ferdizeyrek_
  • Arıza giderildiyse neden şeyhisa da sular akmıyor? Gene mi depo doluyor? Ne depoymuş ya. Gece sıkar akmıyor diye mesaj yazıyoruz arıza açıklaması yok. Şimdi açıklama geliyor. Çok berbat ve kalitesiz bir hizmet anlayışınız var. İnanılmaz kötü. Berbat bir iletişim...
  • Acaba Maski müdürü istifa eder mi? Becerileri ortada!!! Kobe depreminde 24 saat içinde şehre su veremeyen müdür Harakiri yapmıştı. Bizde açıklama yapmaya ya da çıkıp da özür dilemeye, geçtim hepsini şu 185 i su kesilince kapatmayı bırakabilecek mi?
  • Maski2
  • Arızanın neden olduğunu da öğrendim. Dün tamir edilen 600mm boru altı desteklendiği için üstü kapatılınca tekrar patladı deniyor. Doğru mu? Olanlara bakılırsa doğru gibi. İşin başına çoban konsa olmayacak hata...sorumlu müdür muhtemelen tatilde biz 24 saatten fazladır SUSUZ...
  • Arızanın ne olduğunu suyun tahmini ne zaman geleceğini söylemekten acizsiniz!!!Arıza tamir süresi ne olur cevap veremiyorsunuz!!!ben cevap  vereyim şikayet çok olunca 185 devre dışı kalıyor ya ulaştım. Öğleden sonra 3 ten sonra gelir dediler. CHP bir daha zor kazanır bu kafa ile!

MASKİ’den Açıklama var

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Akhisar ilçe merkezinde yaşanan su kesintilerinin nedenini açıkladı. Kurumdan yapılan açıklamada, “5 Eylül 2024 tarihinde sabah saat 06.00’da Seyitahmet mahallesinden geçen 600’lük ana içme suyu terfi hattında bir arıza meydana gelmiştir. Efendi, Ulucami, Seyitahmet, Kethüda, Reşatbey, Paşa, Ragıpbey, Cumhuriyet mahallelerinin tamamı ile Atatürk ve Şeyhisa mahallelerinde arıza nedeniyle kısmi olarak su kesintisi yaşanmıştır. Arızaya kısa sürede müdahale edilerek, tamir çalışmaları tamamlanmıştır. Ancak, ana kolektör hattının eski olması ve günümüz şartlarına uygun olmayan yapısı nedeniyle hatta su verilmesinin ardından aynı gün saat 20.00’da hattın farklı bir noktasında bir arıza daha meydana gelmiştir. Mesai mefhumu gözetmeden arızaya müdahale eden ekiplerimiz, tamir çalışmalarını 6 Eylül 2024 tarihinde sabah saat 07.30’da tamamlayarak, içme suyu deposuna kademeli olarak su vermeye başlamışlardır” ifadeleri kullanıldı.

458230259 507942975161239 4913918660466878678 N

Dutlulu’ya Sulama Tepkisi

Akhisarlı vatandaşlar, ilçede sular kesikken yolları sulayan Akhisar Belediyesi’ne ve Başkan Besim Dutlulu’ya da tepki gösterdi. Akhisar Belediyesi’nin sulama yaptığı aracı paylaşan bir vatandaş, “Başkanım iyi hoş da Ulucami’de sular yokken yolları yıkamak da halkla dalga geçmek olmuyor mu sizce?” sorusunu yöneltti.

Kaynak: Haber Merkezi