Muğla’da dün akşam saatlerinde başlayan orman yangınları, üç farklı bölgede etkisini sürdürüyor. Ortaca ilçesindeki yangın kontrol altına alınırken, Dalaman, Gökova Körfezi ve Milas’ta yangınlar şiddetli rüzgarın da etkisiyle devam ediyor. Ekipler hem havadan hem de karadan yoğun bir şekilde yangınları söndürmeye çalışıyor.

Dalaman Taşbaşı köyünde başlayan yangına sabah saatleri itibarıyla 6 uçak ve 1 helikopter havadan müdahale ederken, 49 arazöz, 15 su ikmal aracı, 5 dozer ve 288 orman personeli karadan söndürme çalışmalarını sürdürüyor. Şiddetli rüzgar, ekiplerin çalışmalarını zorlaştırıyor.

Gökova Körfezi Turnalı mevkiinde çıkan yangında ise sarp arazi, müdahaleyi güçleştiriyor. 23 arazöz, 6 su ikmal aracı, 2 dozer ve 131 orman personeli karadan çalışırken, 5 helikopter ve 1 uçak havadan müdahalede bulunuyor. Bu bölgede de rüzgar yangının yayılmasını hızlandırıyor.

Kızını öldürdüğünü canlı yayında itiraf etti: ‘Kızım yüzüme tükürdü, onu öldürdüm’ Kızını öldürdüğünü canlı yayında itiraf etti: ‘Kızım yüzüme tükürdü, onu öldürdüm’

Milas Dibekdere Mahallesi yakınlarında sabah saatlerinde başlayan yangına, 7 arazöz, 2 su tankeri ve 45 personel karadan müdahale ediyor. 1 helikopter de havadan yangını söndürmeye çalışıyor.

Kaynak: İHA