Emekli maaşlarına yapılan zammın ardından, asgari ücretle çalışan işçiler arasında da beklentiler yükselmiş durumda...

Ankara kulislerinde, asgari ücrete ara zam yapılacağına dair hareketli saatlerin yaşandığı iddiaları, milyonlarca çalışanı heyecanlandırdı. Yıl başında yapılan %49'luk artışla asgari ücretin 17 bin liraya yükselmesi sonrası, ilk yedi ayda alım gücünün 14 bin liraya kadar gerilediği belirtiliyor.

Hükümetin şu ana kadar asgari ücrete zam yapmayacağı yönündeki açıklamalarına rağmen, geçim sıkıntısı yaşayan çalışanlar arasında ara zam yapılacağına dair umutlar arttı.

Asgari Ücrete Ara Zam Gelecek Mi?

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da asgari ücretliler, 2025 yılına kadar bu şekilde devam edemeyeceklerini ifade ediyor. Ankara’dan gelen kulis bilgileri, resmi açıklamalara rağmen yıl sonu öncesinde asgari ücrete ek zam yapılacağı yönünde.

Piyasalarda heyecan dorukta…  Fed’in faiz kararı bekleniyor! İndirim süreci başlayacak mı? Piyasalarda heyecan dorukta…  Fed’in faiz kararı bekleniyor! İndirim süreci başlayacak mı?

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, asgari ücretliye sevindirici bir haber verdi ve hükümetin bu konuda daha fazla erteleme yapamayacağını söyledi. Karakaş, Eylül ayına kadar asgari ücrete yapılacak ek zamın 3 bin 500 lirayı bulabileceğini belirtti.

İsa Karakaş, ara zam ile birlikte asgari ücretin 20 bin liranın üzerine çıkarılacağını öngörüyor. 

Kaynak: Haber Merkezi