Altın fiyatları, yatırımcıların radarında olmaya devam ediyor. Ortadoğu’daki gerginlikler ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirim beklentileri altın fiyatlarını yukarı çekiyor. Dün altının ons fiyatı 2 bin 670 dolar ile tarihi zirveye ulaşırken, bu sabah itibariyle yüzde 0,2 artışla 2 bin 667 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Gram Altın Ne Kadar?

Yurt içinde ise gram altın, 2 bin 932 TL ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Çeyrek altın 4 bin 804 TL, Cumhuriyet altını ise 19 bin 600 TL’den satılıyor. ABD ekonomisinde resesyon korkuları ve Ortadoğu'da artan gerilim güvenli liman olarak görülen altına olan talebi güçlendirmeye devam ediyor.

Küresel piyasalar Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarına odaklanmış durumda. Powell’ın faiz indirimine ilişkin vereceği mesajların piyasaların yönünü belirlemesi bekleniyor. Analistler, altının ons fiyatı için 2 bin 670 ve 2 bin 690 dolar seviyelerinin direnç, 2 bin 600 dolar seviyesinin ise destek noktası olduğunu belirtiyor.

Türkşeker Yüzlerce İşçi Alacak! İşte Başvuru Şartları ve Kadrolar Türkşeker Yüzlerce İşçi Alacak! İşte Başvuru Şartları ve Kadrolar

NOT: Fiyatlar Kapalıçarşı’dan alınmıştır. 

Kaynak: Haber Merkezi