Beyaz eşyalar, modern evlerin olmazsa olmazları arasında yer alıyor ve buzdolabından bulaşık makinesine kadar birçok cihaz, günlük hayatı kolaylaştırmak için tasarlanmış durumda.

Ancak bu ürünlerin uzun ömürlü olabilmesi için hem kullanımına hem de bakımına dikkat etmek gerekiyor. Kurutma makineleri de son yıllarda evlerimize giren ve hayatı oldukça kolaylaştıran cihazlardan biri.

Avrupa Yakası’nın Kubilay’ı Vural Çelik’in 2 gün önce çektiği video sevenlerini üzdü Avrupa Yakası’nın Kubilay’ı Vural Çelik’in 2 gün önce çektiği video sevenlerini üzdü

Özellikle yoğun çalışanlar için büyük bir rahatlık sunan bu makineler, çamaşır yıkama ve asma derdini ortadan kaldırıyor. Ancak, pek çok insanın bilmediği bir özellik var: bazı kurutma makineleri kendi kendini temizleyebiliyor.

Eğer kurutma makineniz ekranında "C1" uyarısını veriyorsa, bu makinenizin temizlenmeye ihtiyaç duyduğunun bir işareti. İşlemi başlatmak için makinenizi açın ve baştaki "+1" işareti olan düğmeye uzun süre basılı tutun.

Ekranda "45 dakika" ibaresi belirecek ve ardından "CP1" yazısı çıktığında başlat düğmesine basın. Bu adımları uyguladığınızda, kurutma makineniz dakikalar içinde kendi kendini temizlemeye başlayacak ve ilk günkü performansına geri dönecek. 

Kaynak: Haber Merkezi