Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Habertürk'te katıldığı canlı yayında ekonomi gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Asgari ücret konusuna da değinen Şimşek, Türkiye'nin asgari ücretinin düşük olmadığını belirtti. Şimşek, son 20 yılda asgari ücretin reel olarak yüzde 5,5 arttığını ve bu artışın Türkiye'nin reel büyüme oranı olan yüzde 5,4'ün üzerinde olduğunu söyledi.

"Dolar Bazında Ciddi Bir Artış Var"

Şimşek, 90'lı yıllarda 100 dolar civarında kalan asgari ücretin AK Parti döneminde dolar bazında ciddi bir artış gösterdiğini vurguladı. Asgari ücretin yüzde 49 oranında arttığını ve ilk 6 aydaki enflasyonun yüzde 20’lerde olacağını ifade eden Şimşek, yıl sonunda enflasyonun Merkez Bankası'nın üst bandına göre yüzde 42 seviyelerinde kalmasının beklendiğini belirtti. Bu durumda bile asgari ücretin büyümeden daha fazla bir artış gösterdiğini söyledi.

Fitch direktöründen dolar kuru için çarpıcı tahmin… 40 lirayı aşabilir! Fitch direktöründen dolar kuru için çarpıcı tahmin… 40 lirayı aşabilir!

"Asgari Ücret Düşük Değildir"

Asgari ücreti uluslararası düzeyde kıyaslayan Şimşek, "Asya’daki ülkelere, Endonezya, Filipinler, Tayland’a bakın, bir de Latin Amerika, Brezilya, Şili, Kolombiya, Avrupa’da Bulgaristan, Macaristan ile karşılaştırın. Polonya hariç, gelişmekte olan ülkeler arasında en yüksek asgari ücret bizde. Türkiye’de asgari ücret düşük değildir!" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Haber Merkezi