Komedyen Baturay Özdemir, Youtube’da yayınladığı stand up gösterileriyle geniş bir hayran kitlesi edindi. Son dönemin dikkat çeken isimlerinden biri olan Baturay Özdemir, izleyiciler arasında merak konusu oldu. Peki, Baturay Özdemir kimdir? İşte, Baturay Özdemir hakkında tüm merak edilenler…

Baturay Özdemir Kimdir?

Baturay Özdemir, Türk komedi sahnesinin parlayan genç yıldızlarından biri olarak son dönemde oldukça dikkat çekmektedir. Kısa sürede tüm gözleri üzerine çeken yetenekli isim hakkındaki detayları araştırdık… Baturay Özdemir kimdir?

Baturay Özdemir 1991 yılında dünyaya gelmiştir. Ankara doğumlu olduğu bilinmektedir. Baturay Özdemir’i tanınır hale getiren, stand-up gösterileridir. Emekli bir askerin oğlu olarak dünyaya gelen Özdemir, kariyerine henüz 17 yaşındayken başladığı bilinmektedir.

Baturay Özdemir stand-up’a başlaması hakkında aşağıdaki açıklamayı yapmıştır:

“Babam jandarma olduğu için çok şehir değiştirdik. İki yıl doğuda, iki yıl batıdaydık.  Bu bende her girdiğim ortamda sevilme ihtiyacı yarattı sanırım. Bir yere gidiyorsunuz, onlar 10 yıllık arkadaş. Oraya adapte olmak için en hızlı yöntem komik olmak diye düşünüyordum. Öne çıkan başka bir özelliğiniz yoksa başka seçeneğiniz kalmıyor zaten. Ben de onu sosyal bir silah olarak kullandım galiba. Zaten lise üçte stand-up yapma kararı aldım.”

Baturay Özdemir orta öğretimini başarı ile tamamlamıştır. Daha sonrasında ise Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde eğitim hayatını tamamlamıştır. Baturay Özdemir’in üniversiteye gittiği yıllarda stand-up performansları sergilediği bilinmektedir. Eğitim hayatını başarı ile tamamlamasının ardından ise, komedi alanındaki tecrübesini ve ilgisini profesyonel kariyerine dönüştürme kararı almıştır.

Ünlü komedyen sosyal medya platformlarını etkin bir şekilde kullanmaktadır. Baturay Özdemir Instagram isimli platformda 237 bin takipçiye sahiptir. Youtube kanalında ise yaklaşık 215 bin abonesi vardır. Özellikle YouTube'da paylaştığı içerikler, Özdemir’in geniş izleyici kitleleri tarafından ilgi ve beğeni ile takip edilmektedir.

Baturay Özdemir kimdir sorusunu sizler için kısaca cevapladık. Özetle, Baturay Özdemir Türkiye’de gelecek vadeden komedyenler arasındadır.

Pintipanda Tuna Akşen Kimdir? Boşandı Mı? Nereli ve Kaç Yaşında? Pintipanda Tuna Akşen Kimdir? Boşandı Mı? Nereli ve Kaç Yaşında?

Baturay Ozdemir Kimdir 2

Baturay Özdemir Kaç Yaşında?

Baturay Özdemir 1991 doğumludur ve 2024 yılı itibarıyla 33 yaşındadır. Tam doğum tarihine dair bir bilgi bulunmamaktadır. Bu sebeple burcu da net olarak bilinmemektedir.

Baturay Özdemir Nereli?

Baturay Özdemir, aslen Ankaralı olduğu bilinmektedir. Lakin babasının ve annesinin aile kökenlerine dair kapsamlı bir bilgi bulunmamaktadır.

Baturay Ozdemir Kimdir 1

Baturay Özdemir Kariyeri

Baturay Özdemir’in, kariyeri boyunca çeşitli firmalarda kreatif direktör ve yazar olarak çalıştığı bilgilerimiz arasındadır. Bu deneyimler sayesinde mizahi yeteneğini daha da pekiştirdiği ve tecrübe kazandığı bilinmektedir.

Komedyenliğine dair ilk anılarından birini şu şekilde anlatmıştır:

“Sınıfta, arkadaşlarıma öğle aralarında komik şeyler anlatıyordum. Zamanla başka sınıflardan gelenler olmaya başladı, öğretmenler izlemeye başladı. İki hafta boyunca öğle aralarında gösteri yaptım okulda. Sonra dedim ki “Bunu dışarıda yapayım.” Üç liraya küçük koçanlardan bilet yapıp satmıştık o zaman. Sonra büyük sahnelerde yapmaya başladım ama üniversite sırasında bıraktım. Üniversitede param bitince yapıyordum bir tek. 2015’e kadar böyle geçti.”

Baturay Özdemir, stand-up kariyeri boyunca ise Headliner, Prime Time, Yekpare, Yerli ve Kirli ve Cevap Hakkı gibi birçok başarılı gösteriye imza atmıştır ve tanınırlığını arttırmıştır. Bu gösterilerle seyircileri her seferinde kahkahalara boğmayı başardığı gözlemlenmiştir. Özdemir, komedi dünyasında kendine sağlam bir yer edindiği bilinmektedir.

Baturay Özdemir stand-up kariyerinin yanında bazı dizi ve filmlerde de konuk oyuncu olarak rol almıştır.

Baturay Özdemir’in yer aldığı yapımlar aşağıdaki gibidir:

  • Behzat Ç.: Bir Ankara Polisiyesi
  • Ölümlü Dünya 2
  • Prens

Muhabir: Özkan Çelik