YUNUSEMRE Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kuyumcu, seçim sonrasında yeni yönetimin devraldığı belediyede yaklaşık 4 aylık süreci değerlendirdi.

CHP 20. Olağanüstü Kurultayı başladı CHP 20. Olağanüstü Kurultayı başladı

Kuyumcu, belediyenin borçlarından yakınırken, borcun kendi tahminlerinden bile fazla olduğunu ifade etti. Kuyumcu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Göreve geldiğimizde kasada 43 bin 800 lira para bulunuyordu. Sadece 47 milyon TL belediye çalışanlarının alacağı maaş vardı. Maaşları ödeyemeyen bir belediye durumuna düşmemek için arkadaşlarla acil yapılacak ödemeleri yapmaya başladık. İlk başlarda bir yabancılık var, karşıdaki insanı tanımıyorsun. Onları tanımaya çalıştık. İlk başlardaki acemiliğimiz bir süre devam etti. Bunu atlattık. Akabinde yaptığımız işlerle toparlamaya çalıştık. 4 aydır sorunsuz bir şekilde maaşları ödüyoruz. Bu arada devletten de gelen bir para var. Bugüne kadar 65 milyon TL borç ödedik. Bir tek çek imzalamadık. Bir liralık da kredi almadık. Umarım bundan sonra trafik hızlı akacaktır."

Birçok bankadan çeklerin olduğunu ve bunların bedelinin 100 milyon TL'yi geçtiğini vurgulayan Kuyumcu, "Belediye aslında 10 ay önce batmış. Bu benim söylemim değil. Bugün Şehzadeler'de de aynı durum var. Şunun rahatlığı içindelerdi; nasıl olsa iktidar bizden, istediğimiz zaman kredi alırız. İstediğimizi yönetiriz. Onun öyle gitmeyeceğini gördük. Borcu biz yapmadık cebimizden de ödeyecek halimiz yok. Belediyenin birçok yerini satmışlar. Biz de belediyeye gelir sağlamak için satılması gereken bazı arsaları satacağız. Devlete olan, SGK'ya olan borçlarımız var. O borçları ödedikten sonra bir sıkıntımız kalmayacak. Bizim teslim aldığımızda olan borç 1,2 milyar TL’ydi. 65 milyon TL ödedik, bu ay da 65 milyon TL daha ödeyeceğiz. Burada verimliliği artırdık. Profesyonelce çalışan bir ekibimiz var. Biz herkese eşit davranmaya çalışıyoruz" dedi.

İşten çıkarmalardan da bahseden Kuyumcu, "80 kişiyi işten çıkardık. Aslında 104 kişiydi, bir kısmını geri aldık. 163 yeni arkadaşımız aramıza katıldı. Belki bir o kadar daha arkadaş olacak. Takdir edersiniz ki her iktidar kendi ekibiyle çalışır. İş üreten insanlarla çalışmak zorundayız. İnsanların hakları var, Semih başkanımla o hakları ödeyeceğiz. Her şeyi, oluşturduğumuz ekiple denetliyoruz. Biz halkımızın parasını halkımız için kullanıyoruz" şeklinde konuştu.

Gereksiz çok sayıda aracın bulunduğunu ifade eden Kuyumcu, bunların çoğunu geri gönderdiklerini böylece hem yakıt hem de şoför konusunda çok büyük sağladıklarını söyledi. Kuyumcu, bir havuz oluşturduklarını, bu havuzda yer alan araçların başkan, başkan yardımcıları ve çalışanlar tarafından kullanıldığını belirtti.

Muhabir: Özkan ÇELİK