Narin Güran soruşturmasında 4 şüpheli için istenen ceza belli oldu! Anne, Abi, Amca... Narin Güran soruşturmasında 4 şüpheli için istenen ceza belli oldu! Anne, Abi, Amca...

Son günlerde ülkenin farklı bölgelerinde etkili olan soğuk hava dalgası, Türkiye'nin yüksek kesimlerinde kar yağışıyla kendini gösterdi. Ordu, Giresun, Rize, Gümüşhane, Artvin, Karabük ve Tokat gibi illerin yüksek rakımlı yaylalarında, kar yağışı bölgeyi beyaz örtüyle kapladı. Vatandaşlar, ani bastıran kar yağışı nedeniyle yer yer ulaşım zorlukları yaşarken, bazı bölgelerde kar kalınlığı 40 santimetreye kadar ulaştı. Meteoroloji, olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyardı.


Ordu
Ordu'nun yüksek kesimlerinde gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı yaylaları beyaza bürüdü. Özellikle Kabadüz ilçesine bağlı Çambaşı Yaylası ve Aybastı ilçesindeki Perşembe Yaylası'nda kar kalınlığı yaklaşık 10 santimetreye ulaştı. Sahil kesiminde ise yağmur ve soğuk hava etkisini sürdürdü.



Giresun

Giresun’un Kümbet, Kulakkaya ve Bektaş yaylaları kar yağışıyla birlikte beyaza büründü. Eğribel Geçidi’nde kar kalınlığı 20 santimetreyi aşarken, yaylalardaki kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı. Giresun Valiliği, sel, heyelan ve buzlanma riskine karşı vatandaşları uyardı.

Rize
Rize'nin yüksek kesimlerinde hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte kar yağışı görüldü. İkizdere ilçesindeki Ovit Dağı ve Anzer Yaylası kar altında kalırken, ünlü Ayder Yaylası'nda kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı. 2 bin rakımın üzerindeki bölgelerde kar kalınlığı yer yer 20 santimetreyi buldu.


Gümüşhane
Gümüşhane’nin Torul ilçesinde yer alan Limni Gölü ve Zigana Dağı karla kaplandı. Yaylalarda kar kalınlığı 15 santimetreye ulaşırken, Limni Gölü ve Zigana Dağı eteklerinde oluşan manzaralar doğaseverlerin ilgisini çekti.


Artvin
Artvin'de gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Şavşat, Borçka ve Yusufeli ilçelerinde köy yolları ulaşıma kapandı. Arhavi ilçesindeki heyelan nedeniyle bazı karayollarında ulaşım kesildi. Ekipler, kapanan yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor.


Karabük
Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yüksek kesimlerde kar etkili oldu. Sarıçiçek Yaylası'nda kar kalınlığı 40 santimetreye kadar ulaştı. Bölgede araç sahipleri ve yaylacılar karla mücadele için hazırlıklarını hızlandırdı.

Tokat
Tokat'ın Başçiftlik ilçesinde etkili olan kar yağışı, ilçeyi beyaza bürüdü. Gece başlayan yağışla birlikte yüksek kesimlerde kar kalınlığı 10 santimetreyi bulurken, vatandaşlar karın tadını çıkararak eğlenceli anlar yaşadı.

Kaynak: AA