Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı son vergi paketi, ev sahiplerini yakından ilgilendiren önemli düzenlemeler içeriyor. Yeni düzenlemeye göre, kiralarını elden alan ev sahiplerine kayıt dışılıkla mücadele kapsamında ceza uygulanacak.

Ev Sahiplerine Elden Kira Ödemelerinde Ceza

Meskenlerini kiraya verenlerin bu bedeli elden alması önlenecek. Bu amaçla elden kira ödemelerinde kiracılara da özel usulsüzlük cezası kesilecek. Ancak kiracı ödemeyi elden yaptığını idareye bildirirse kiracıya ceza kesilmeyecek. İş yeri kiralamalarında da aynı kural geçerli olacak.

Hazırlıkları yürütülen paketle Vergi Usul Kanunu'nda yer alan bazı kaçakçılık suçları için öngörülen hapis cezalarının alt sınırının 5 yıla çıkarılması için de çalışma yapılıyor. Aynı konudaki etkin pişmanlığa ilişkin hükümlerin de kaldırılması planlanıyor.

BİM'de 17 Eylül indirimleri: Aktüel kataloglar belli oldu BİM'de 17 Eylül indirimleri: Aktüel kataloglar belli oldu

Ayrıca, Bakanlığın getirdiği bilgi verme yükümlülüğüne uymayan elektronik ticaret platformlarına kesilen cezalar ile ödeme kaydedici cihaz ve POS cihazlarına düzenlemelere aykırı davrananlara kesilecek özel usulsüzlük cezaları da artırılacak. 

Kaynak: AA