Türkiye'de sokak köpekleri sorunu giderek büyüyor. Her gün yeni bir başıboş köpek tartışması yaşanırken, bu sorunun çözümü için TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda başlatılan düzenleme çalışmaları devam ediyor. Ancak CHP ve DEM Parti, bu düzenlemeye karşı tepkisini sürdürüyor.

CHP 20. Olağanüstü Kurultayı başladı CHP 20. Olağanüstü Kurultayı başladı

TBMM'de başıboş sokak köpekleri düzenlemesine ilişkin teklifin görüşmeleri, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda başladı. Görüşmelere CHP ve DEM Parti milletvekillerinin tutumu damga vurdu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da eğitim sorunlarına dikkat çekmek amacıyla başlatılan 24 saatlik eğitim maratonunun açılış konuşmasında, başıboş sokak köpeklerine ilişkin düzenleme hakkında da açıklamalarda bulundu. Özel, kanun maddesinin Meclis'ten geçmemesi için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayarak, gerekirse hayvanlar için kendilerini siper edeceklerini söyledi.

“Hepimiz O Canların Önünde Kendimizi Siper Etmeye Hazırız”

Özgür Özel, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Cumhuriyet Halk Partisi olarak kim hakkını arıyorsa, hayvanseverlerin oradaki mücadelesi onların tek başlarına yürüttüğü bir mücadele değildir. Hepimiz hayvanseveriz, hepimiz o canların önünde kendimizi siper etmeye hazırız. CHP katliam yasasına karşı, zorba dayatmalara karşı kırmızı alarmdadır. Meclis’te de mücadele vermektedir, sokakta da mücadele vermektedir."

Kaynak: Haber Merkezi