Dubai bünyesinde yer alan havayolları çok bilinen hava yolları arasında yer alıyor. Maaşın nispeten yüksek olması sebebiyle tercih edilmek istenen Dubai havayolları araştırılan havayolları arasında yer alıyor. Bu kapsamda pilot olarak çalışmak isteyenler için Dubai pilot maaşları ne kadar sizin için araştırdık…

Dubai Pilot Maaşları 

Pilotluk her zaman ilgi çekici bir meslek olarak karşımıza çıkmıştır. Son zamanlarda da popülerliğini korumaya devam eden bu meslek oldukça merak ediliyor. Global olarak çalışmaya uygun olması son zamanlarda tercih edilme sebepleri arasında yer alıyor. Birçok ülkede yer alan havayolları ile çalışma imkanı olan pilotlar Dubai havayolları ile de çalışmayı tercih edebiliyor. 

Yüksek sorumluluklar ve büyük bir özen gerektiren bu mesleği yapmak isteyenler için Dubai iyi bir seçenek olabilir. Dubai, havacılık sektöründe önemli bir merkez olmasından kaynaklı pilot maaşları konusunda da dikkat çekiyor.

Dubai’de birden fazla havayolu şirketi bulunuyor. Durum böyle olunca da havayolu şirketine bağlı olarak maaşlar değişiklik gösteriyor. Dubai’de pilot olmayı düşünenler için havayollarına bağlı olarak Dubai pilot maaşlarını beraber inceleyelim…

Dubai Pilot Maaslari 4

Emirates Pilot Maaşları

Emirates Havayolları’nda çalışmak oldukça prestijli ve birçok pilotun hayalini süsleyen bir kariyer planıdır. Emirates pilotlarının maaşları, diğer havayolu şirketlerine oranla daha fazladır. Emirates pilotlarının maaşları da her sektörde olduğu gibi, deneyim, kıdem ve uçuş saatlerine bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

Emirates Havayolu şirketine bağlı çalışan pilotların maaşları:

Başlangıç Seviyesi Maaşı

  • Emirates'te yeni başlayan bir pilotun maaşı ortalama olarak 77.000 TL civarındadır.
  • Bu maaş, kıdeme, uçuş saatlerine göre ve sahip olunan sertifikalara göre artış gösterebilir. 

Deneyimli Pilotlar 

  • Emirates'te deneyimli pilotlar, genellikle 85.000 TL - 90.000 TL arasında maaş almaktadır.
  • Bu maaş, deneyime göre yine değişmektedir. 

Kaptan Pilot Seviyesi Maaşı

Satılık İlanları Kiralıkları Katladı: Manisa'da Ev Sahipleri Neden Evlerini Satıyor? Satılık İlanları Kiralıkları Katladı: Manisa'da Ev Sahipleri Neden Evlerini Satıyor?
  • Ortalama olarak bir kaptan pilot maaşı 100.000 TL ile 150.000 TL arasında olmaktadır.
  • Kaptan pilotların maaşları, daha fazla sorumluluk taşıdıkları için daha sektörün en yüksek maaşı olarak karşımıza çıkmaktadır. 

Emirates Havayolu Şirketi

Emirates Havayolu Şirketi, 1985 tarihinde Dubai Hükümeti tarafından kurulmuş olan ve dünya çapında oldukça ünlü olan bir havayolu şirketidir. Merkezi Dubai Uluslararası Havalimanı'nda bulunmaktadır.

Emirates, çok kısa bir sürede büyüyerek dünya çapında 150'den fazla destinasyona uçuş gerçekleştiren bir havayolu haline gelmiştir. Aynı zamanda Emirates, modern ve geniş bir uçak filosuna sahip konumdadır. Bundan dolayı müşteri memnuniyeti ve yüksek hizmet kalitesi ile bilinmektedir.

Dubai Pilot Maaslari 1

Qatar Airways Pilot Maaşları

Dubai pilot maaşları söz konusu olduğunda Qatar Airways pilot maaşları da oldukça merak ediliyor. Emirates Havayolu Şirketi’nde olduğu gibi Qatar Airways’te de pilot maaşları seviyeye bağlı olarak değişiklik gösteriyor.

Qatar Airways pilot maaşları aşağıdaki gibidir:

Qatar Airways bünyesinde çalışan birinci kaptan pilotlar ortalama 110.000 TL maaş alıyor.

Qatar Airways bünyesinde çalışan ikinci kaptan pilot maaşları ise ortalama 95.000 TL olarak karşımıza çıkıyor. 

Qatar Airways 

Qatar Airways Doha Katar merkezli bir havayolu şirketidir. Dubai havayolları şirketleri arasında önemli bir yere sahiptir. Qatar Airways 100'den fazla uçak filosuna sahiptir. Afrika, Orta Asya, Avrupa, Uzak Doğu, Güney Asya, Orta Doğu, Kuzey Amerika, Güney Amerika ve Okyanusya olarak Dünya çapında 100'ün üzerinde uçuş noktası ile yolcularına hizmet vermektedir. 

Dubai Pilot Maaşlarını Etkileyen Faktörler

Dubai pilot maaşları konusunda en çok merak edilenlerden biri maaşlı etkileyen faktörler. Her meslek grubunda olduğu gibi pilot maaşları da çeşitli faktörlere bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. 

Pilot maaşlarını etkileyen faktörler aşağıdaki gibidir:

  1. Deneyim Seviyesi: Bu durumda kaptan pilot ve yardımcı pilot arasında maaş farkı bulunmaktadır. Deneyimli olan kaptan pilotlar nispeten daha yüksek maaş alırken, kariyerinin henüz başında olan yardımcı pilotlar için daha düşük maaşlar söz konusudur. 
  2. Çalışılan Havayolu Şirketi: Çalışılan havayolu şirketi maaşı belirleyen en önemli faktörler arasında yer almaktadır. Dubai'de özellikle Emirates gibi büyük havayolu şirketleri, diğerlerine oranla çalışanlarına genellikle daha yüksek maaşlar sunmaktadır.
  3. Uçuş Saatleri ve Rotası: Uçulan mesafeler ve uçuş saatleri de pilotlar için maaş üzerinde etkilidir. Uzun mesafeli uçuşlar ve gece uçuşlar için daha yüksek ödemeler yapılmaktadır. 
  4. Eğitim ve Sertifikalar: Pilotların sahip olduğu ekstra eğitim ve sertifikalar, maaşlarını olumlu yönde etkilemektedir.

Dubai Pilot Maaslari 3

Dubai’de Pilot Olmanın Avantajları

Dubai’de pilot maaşları ne kadar sorusu beraberinde yan haklarında merak edilmesini sağlıyor. Bu konuda Dubai'de pilot olarak çalışmanın sunduğu maaş avantajlarına ek olarak çeşitli yan haklar ve avantajlar da bulunuyor. 

Dubai’de pilot olmanın avantajları aşağıdaki gibidir:

  • Çoğu havayolu şirketi, kapsamlı sağlık sigortası sunmaktadır. 
  • Dubai'de konaklama maliyetleri yüksek olduğundan, havayolu şirketleri bünyesinde çalışan pilotlarına konut yardımı sağlamaktadır.
  • Şirketler tarafından pilotların kariyerlerini geliştirmeleri için eğitim ve sertifika programları sunulmaktadır. 
  • Dubai havayolu şirketleri, çalışanlarına ve ailelerine indirimli veya ücretsiz seyahat imkanı sunmaktadır.

Pilot Nasıl Olunur? Ne İş Yapar?

Dubai pilot maaşları söz konusuyken pilotluk mesleği nedir ve tam olarak ne yapar bilgi vermekte fayda vardır. Pilot, yolcu, kargo ya da şahsi uçakları güvenle uçurmakla sorumludur.

Uçuşlar genellikle iki pilot tarafından yönetilmektedir. Biri komuta pilotu olan kaptan pilottur. Diğeri ise ikinci pilottur. Kaptan uçuş sistemlerini çalıştırırken ve uçuşu sağlarken ikinci pilot ise hava trafik kontrolörü ile iletişimi sağlamaktadır.

Pilot olmak için ise yaş ve sağlık ile beraber Türkiye Cumhuriyeti kanunları kapsamında gerekli kriterlerin öncelikle tamamlanması gerekmektedir. Bu kriterlerin taşınması durumunda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü üzerinden başvuru yapılmaktadır.

Bu şekilde uçuş eğitim organizasyonuna katılmak suretiyle mezun olunmakta ve pilot olunmaktadır. Fakat buna ek olarak bu meslek için üniversite okuma yoluna da gidilebilir. 

Sık Sorulan Sorular

Dubai pilot maaşları konusunda merak edilenleri yanıtladık. Buna ek olarak arama motorlarında sıklıkla yer alan ve merak edilen sorulara da beraber cevap verelim…

Emirates'te pilot olarak çalışmak için hangi niteliklere sahip olmak gerekir?

Dubai’nin en önemli havayolu şirketlerinden olan Emirates'te pilot olarak çalışmak için belirli niteliklere sahip olmak gerekmektedir. Bu nitelikler arasında ticari pilot lisansı (CPL), geçerli bir sınıf 1 tıbbi sertifika, yeterli uçuş saatleri (genellikle 2.000 saat ve üzeri), ve İngilizce dil yeterliliği (ICAO Level 4 veya üzeri) gerekliliği bulunmaktadır. 

Ayrıca, adayların teknik bilgi ve becerilerinin yanı sıra, pilotluk için gerekli olan güçlü bir takım çalışması ve iletişim yeteneklerine sahip olmaları beklenen özellikler arasındadır.

Emirates'te kaptan pilot olmak için ne kadar deneyime sahip olmak gerekir?

Emirates'te kaptan pilot olarak çalışabilmek için genellikle en az 6.000 uçuş saati deneyimine sahip olunması beklenmektedir. Belirtilen uçuş saatlerinin büyük bir kısmının ticari havayolu uçuşlarında ve büyük uçak tiplerinde (örneğin, Boeing 777 veya Airbus A380) olması tercih sebebidir. Bunlara ek olarak, kaptan pilot olarak çalışacak kişinin güçlü liderlik ve karar verme yeteneklerine sahip olmaları beklenmektedir.

Dubai'de pilotların çalışma saatleri nasıl?

Dubai’de pilotların çalışma saatleri havayolu şirketine göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca uçuş programlarına ve rotalarına bağlı olarak da değişiklik gösterebilir. Fakat genel olarak, pilotlar haftada ortalama 70-80 saat uçuş yapabilmektedirler. Bu süre, uzun mesafeli uluslararası uçuşlar ve gece uçuşları gibi faktörlere bağlı ise artış gösterebilmektedir. 

Ayrıca, pilotların dinlenme süreleri ve çalışma saatleri, uluslararası havacılık düzenlemelerine uygun olarak belirlenmektedir. 

Muhabir: Özkan Çelik