Küresel piyasalar, önemli merkez bankalarının para politikası kararlarını ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararını dikkatle izlerken, Avustralyalı banka ANZ Group Holdings Ltd. altın fiyatlarına ilişkin çarpıcı bir tahminde bulundu.

Migros kırmızı et fiyatları indirime girdi! Migros kırmızı et fiyatları indirime girdi!

Ons Başına 2900 Dolara Yükselebilir

ANZ Group, yayımladığı raporda, altın fiyatlarının ons başına 2900 dolara yükselebileceğini öngördü. Raporda, Fed'in gevşeme döngüsü, merkez bankalarının artan altın alımları ve güvenli liman talebinin fiyatları yukarı çekeceği vurgulandı.

2360366 620X349

ANZ analistleri Soni Kumari ve Daniel Hynes, "Altın, mevcut rekor seviyeleri aşarak daha da yükselebilir. Yaklaşan parasal gevşeme, zayıf ABD doları ve devam eden jeopolitik gerginlikler, fiyatların artışında temel destekleyici güçler" açıklamasında bulundu.

"Güvenli Liman Talebinden Ötürü Yüzde 20'den Fazla Bir Artış”

Bu yıl altın, Fed'in parasal genişleme beklentileri, merkez bankalarının satın alımları ve jeopolitik belirsizlikler nedeniyle güvenli liman talebinden ötürü yüzde 20'den fazla bir artış gösterdi.

Altın fiyatlarının, düşük faiz oranlarının etkisiyle daha da yükselebileceği öngörülüyor. ANZ Group'un tahminleri, altının 2900 dolara ulaşabileceği beklentisini destekliyor ve yatırımcılar için dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.

Kaynak: Bloomberg