Son dönemde ekmeğe yapılan zamlar, vatandaşların tepkisini çekerken Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Fahiş fiyat artışlarının önlenmesi amacıyla denetimlerin artırıldığı ve bu konuda ciddi yaptırımlar uygulandığı açıklandı.

Ticaret Bakanlığı’ndan Ekmeğe Zam Açıklaması

Ticaret Bakanlığı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, ekmek fiyatlarındaki spekülatif artışların toplumun refahını doğrudan etkilediğini belirtti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Vatandaşlarımızın temel gıda maddesi olan ekmeğin fiyatı üzerinde yapılacak spekülatif fiyat hareketleri toplumun genel refahını doğrudan etkilemektedir. Piyasaya arz edilen ekmeklerin fiyat tarifeleri, Ticaret Odaları ve Esnaf Odaları tarafından yürürlüğe konulmakta olup, bu tarifelerin üzerinde yapılan fiyatlandırmalar konusunda şikayetler alındığında hemen denetimler başlatılmaktadır."

Fahiş Fiyatlara Ağır Cezalar

Ticaret Bakanlığı, yapılan denetimlerde fahiş fiyat uygulamalarının tespit edilmesi durumunda, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından "Haksız Fiyat Artışı" olarak değerlendirildiğini ve cezaların hızla uygulandığını bildirdi. Özellikle İstanbul başta olmak üzere 81 ilde yürütülen denetimlerde, ekmek fiyat tarifesini aşan işyerlerine 100.000 TL ile 1.000.000 TL arasında değişen idari para cezaları verildiği açıklandı.

BİM Market Banka Kuracak! BİM Market Banka Kuracak!

Denetimler Artarak Devam Edecek

Bakanlık, vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına denetimlerin süreceğini ve ekmek fiyatlarında herhangi bir fırsatçılığa müsamaha gösterilmeyeceğini vurguladı. Ticaret Bakanlığı, bu süreçte çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü ve ekmek gibi temel gıdalarda haksız kazanç sağlanmasının engelleneceğini belirtti. 

Kaynak: Haber Merkezi