Manisa’da sabah saatlerinde kentin büyük bölümünü etkileyen bir elektrik kesintisi yaşandı. Kesinti nedeniyle birçok iş ve işlem aksarken, hastaneler de teyakkuz haline geçti.

Elektrik kesintisinin yaşandığı mahallelerden biri olan Yunusemre ilçesi Merkez Efendi Mahallesi’nde bulunan Merkezefendi Devlet Hastanesi de kesintiden etkilenen kurumlar arasındaydı.

Hastanede elektrik kesintisi yaşanınca jeneratör devreye girdi ancak iletim hatlarındaki problem nedeniyle binaya elektrik verilemedi.

Hastane yönetimi bir yandan sorunu çözmeye çalışırken, bir yandan da yoğun bakımdaki hastaların başka hastanelere nakli için hazırlıklara başladı.

Uzmanından ‘ketojenik diyet' uyarısı Uzmanından ‘ketojenik diyet' uyarısı

Yaşanan sorunun çözülmesiyle birlikte hastaların başka hastanelere nakline gerek kalmazken, işlemler kaldığı yerden devam etti.

Konuya ilişkin telefonla ulaştığımız Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erol Karaca, yaşananlarla ilgili şunları söyledi:

“Manisa’nın birçok bölgesini etkileyen elektrik kesintisi Merkezefendi Devlet Hastanemizde de yaşandı. Elektrik kesilince jeneratör devreye girdi ancak hastanenin enerji hatlarında iletim problemi meydana geldi. Bunun üzerine hızlı bir reaksiyon alarak sorunun çözümü için çalışmalara başlandı. Entübe edilen ve durumu kritik olan hastalarımızın nakli için hazırlıklara geçildi ancak sorun yarım saat gibi bir sürede çözüme kavuştu. Bu nedenle herhangi bir nakil işlemine gerek kalmadı.”

Muhabir: Onur YILMAZ