Fenerbahçe taraftarları, futbol takımının uzun süredir şampiyon olamamasını gerekçe göstererek Yoğurtçu Parkı'nda bir araya geldi. "Until The Grave" (UTG) grubunun düzenlediği protesto yürüyüşü öncesi, sarı-lacivertli taraftarlar yönetimi hedef alan tezahüratlarda bulundu.

Protestoya katılan Fenerbahçe taraftarları, son 10 yıl içinde yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Taraftarlardan Aras Yazıcı, “Bu aslında sadece Ali Koç’a değil, son 10 seneye bir ayaklanma. Fenerbahçe taraftarı sabretti ama artık yeter. Aziz Yıldırım gibi bir figür lazım Fenerbahçe’ye” ifadelerini kullandı.

Trendyol Süper Lig’de yeni sezonun adı değişti Trendyol Süper Lig’de yeni sezonun adı değişti

“İstifa İstiyoruz”

Diğer bir taraftar Furkan Gül ise, “Ali Koç kendisini destekledik ama 6 senedir verdiği sözlerin hiçbirini tutmadı. Bu yüzden buradayız. Olmuyor, 6 sene oldu istifa diyoruz” dedi.

Fenerbahçe taraftarları, yaşanan hayal kırıklıklarını dile getirirken, yönetimden bir değişim talep ettiklerini vurguladı.

Fenerbahçelilerin Stada Yürümesine Polis Engeli

Protestonun ardından slogan atarak stada yürümek isteyen taraftar grubuna çevik kuvvet ekipleri ve polis ekipleri izin vermedi. Çevik kuvvet polisi megafonla taraftarın dağılmasını istedi. Stadın önüne gitmek için taraftarlar ara sokaklara dağıldı. Sloganlarla yürüyüş yapan taraftarlar stadın yakınlarına geldiklerinde polis ekipleri ile aralarında arbede yaşandı.

Polis ekipleri bazı taraftarların elindeki pankartları aldı. Sarı lacivertli taraftarlar bir süre daha protesto yaptıktan sonra toplu taşıma araçlarına binerek dağıldı.

  

Kaynak: İHA