Bu kapsamda vatandaşları ve amatör balıkçıları bilgilendirmek için 25 uyarı tabelası hazırlandı ve yoğun avcılık yapılan bölgelere yerleştirildi.
Uyarı Tabelaları Yerleştirildi
Hazırlanan tabelalar, 1 Mart-31 Mayıs tarihleri arasında iç sularda su ürünleri avcılığının yasak olduğu ve amatör balıkçılıkla ilgili düzenlemeleri içeriyor. Tabelalarda şu bilgilere yer verildi:
Avlanma Yasakları: 1 Mart-31 Mayıs tarihleri arasında avcılık yasağı uygulanıyor.
Avlanabilir Boy ve Miktarlar:
Sazan: 40 cm, en fazla 5 adet
Yayın: 90 cm, en fazla 1 adet
Tatlı Su Kefali: 20 cm, en fazla 5 kg
Olta Kullanımı: Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı kullanabilir ve olta başına iğne sayısı 3'ü geçmemelidir.
Tabelalar, Demirköprü Barajı ve Sevişler Barajı’na 3’er adet, Gördes Barajı ve Bağyolu Barajı’na 2’şer adet, diğer 17 baraj ve gölete ise 1’er adet olmak üzere toplam 25 noktaya yerleştirildi.
"Sürdürülebilir Balıkçılık İçin Yasalara Uyun"
Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu ve bu kanuna istinaden yayımlanan 6/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığı Tebliği’nin (Tebliğ No: 2024/21) 1 Eylül 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe girdiğini ve 31 Ağustos 2028 tarihine kadar geçerli olduğunu belirtti.
Müdür Öztürk, şunları söyledi:
"Bu tebliğ hükümleriyle ilimiz sınırları içerisindeki iç sularımızda su ürünlerini ve yaşam alanlarını korumak, avcılık ve stok dengesini sağlamak hedeflenmiştir. Amatör balıkçılarımızın mağdur olmaması ve sürdürülebilir balıkçılığın devam edebilmesi için av yasaklarına uyulması büyük önem taşıyor. Balıkların en az bir kez üremesine izin vererek doğal dengenin korunmasına katkı sağlamalıyız."