Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, peş peşe su fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. Zeyrek, bu sefer de Turgutlu'da su fiyatları ve kullanımına dair önemli açıklamalarda bulundu. Su kullanımında yaşanan artışın, ‘2 ton su 1 TL’ indirimiyle ilişkili olduğunu belirten Zeyrek, vatandaşlara sitem etti. Ferdi Zeyrek, su kullanımı artmaya devam ederse belirli bir metreküpten sonraki suyu fahiş fiyatlarla vermek zorunda kalacaklarını söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, haftalık ilçe ziyaretleri kapsamında Turgutlu’da muhtarlarla bir araya geldi. Orta Park’ta düzenlenen muhtarlar buluşmasında konuşan Ferdi Zeyrek, su fiyatları ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.  Başkan Zeyrek, suya yapılan indirim nedeniyle su kullanımında ciddi artışlar yaşandığını ifade etti.

MANİSA’DA SU KULLANIMI CİDDİ ŞEKİLDE ARTTI

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, insani su kullanım hakkı kapsamında ilk 2 ton suyun 1 TL olarak belirlenmesinin, toplumun her kesimine eşit şekilde su temin edilmesi amacıyla yapıldığını vurguladı. Bu nedenle su kullanımının arttığını belirterek vatandaşlara sitem eden Ferdi Zeyrek, su kullanımı artmaya devam ederse belirli bir metreküpten sonraki suyu fahiş fiyatlarla vermek zorunda kalacaklarını söyledi.

CHP’li Özel’den ‘Erken seçim’ çıkışı… Cumhurbaşkanı Erdoğan’a meydan okudu! CHP’li Özel’den ‘Erken seçim’ çıkışı… Cumhurbaşkanı Erdoğan’a meydan okudu!

 

İNDİRİM BAĞ-BAHÇE SULATIYOR

Ferdi Zeyrek, ‘ilk 2 ton su 1 lira’ vaadinin hayata geçirilmesinin insani su kullanım hakkı olduğunu söyleyerek, “İlk 2 ton suyu 1 TL yaptık ve sonraki kademelerde de yüzde 30 indirim uyguladık. İlk 2 ton su 1 lira, insani su kullanım hakkıdır. Yani sabah kalktık, elimizi yüzümüzü, çamaşırı bulaşığı yıkadık, yemeği yaptık, abdesti aldık derken 1 ayda 2 ton su kullanıyorsun. Bu, parası olan olmayan diye ayırt edilemezdi. O yüzden 1 lira yaptık. Ama bakıyorum ay ay kullanılan suya, indirimden dolayı bağını bahçesini sulayan, domates-biber yetiştirmek için içme suyumuzu tüketen vatandaşların olduğunu görüyorum.” dedi.

FERDİ ZEYREK: SUYU ÇOK FAHİŞ FİYATLARLA VERMEK ZORUNDA KALACAĞIM

Yeraltındaki suların çekildiğini ve Manisa’nın susuzlukla mücadele etmek durumunda kalacağını ifade eden Ferdi Zeyrek, bazı sondajlardan 400 metreden su çıkarıldığını söyledi. Su ile birlikte ağır metallerin de geldiğini söyleyen Zeyrek, suya zam geleceği sinyalini vererek, “Suyla birlikte bor madeni geliyor. Bunları arıtmak, içilebilir su haline getirmek için de çok ciddi paralar harcıyoruz. Benim sizden en büyük ricam bulunduğunuz mahallede bu şekilde içme suyunu vahşi sulamada kullanan kim varsa lütfen onu uyarın. Bu şekilde artış devam ederse, maalesef belirli metreküpten sonraki suyu da çok fahiş fiyatlarla vermek zorunda kalacağım.” şeklinde konuştu. 

Kaynak: Haber Merkezi