Bilindiği üzere 2024 Temmuz ayında memur maaşlarına ikinci bir zam geldi. Memur maaşlarına yansıyan bu zam yüzde 19,31 civarında yapıldı. Maaşı merak edilen meslek gruplarından biri de icra memuru olarak karşımıza çıkıyor. İcra memuru maaşları 2024 yılında ne kadar oldu? İcra memurluğu mesleğine dair bilinmesi gerekenleri paylaştık!

İcra Memuru Maaşları 2024

İcra memurluğu son yıllarda sıklıkla araştırılan meslek gruplarından biridir. Memur zammı sonrasında içra memuru maaşı da merak edilmektedir.

İcra memuru maaşları ortalama şu şekildedir:

  • Kamuda icra memuru maaşları 2024 yılı güncel verilerine göre 38.000 TL ile 60.000 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Icra Memuru Maaslari 2

Yeni Atanan İcra Memuru Maaşları Ne Kadardır?

Meslek hayatına yeni adım atmış olanların bu konu kapsamında en çok araştırdığı şey, yeni atanan icra memuru maaşlarıdır.

Yeni başlayan icra memuru maaşı 2024 yılı için aşağıda yer almaktadır:

  • Yeni atanan icra memuru maaşları 38.000 TL ile 42.000 TL arasında değişiklik göstermektedir.

İcra Müdür Yardımcısı Maaşı Ne Kadardır?

İcra memurluğu deneyim kazandıkça ve gerekli sınavlarda başarılı oldukça yükselmeye olanak sağlayan bir meslektir. Bu kapsamda icra memuru olarak göreve başlayan bir kişi, daha sonra icra müdür yardımcısı ve müdürü olabilmektedir. Peki icra müdür yardımcısı maaşı ne kadardır?

İcra müdür yardımcısı maaşı ortalama şu şekildedir:

  • İcra müdür yardımcısı olarak hayatını idame ettiren bir kişi, 2024 yılı için ortalama olarak 45.000 TL ile 50.000 TL arasında maaş almaktadır.

İcra Müdürü Maaşı Ne Kadardır?

İcra memurluğunun en üst mertebesi icra müdürü olarak karşımıza çıkmaktadır. İcra müdürlerinin görev ve yetkileri, diğer meslektaşlarına oranla daha geniştir. Bu sebeple aldıkları maaş da büyük ölçüde artmaktadır.

İcra müdürü maaşı ne kadar sorusunun cevabı aşağıdaki gibidir:

  • İcra müdürü maaşları  55.000 TL ile 60.000 TL arasında değişiklik göstermektedir. 

Icra Memuru Maaslari 4

İcra Memuru Nedir? Ne İş Yapar?

İcra memuru maaşlarına detaylı bir cevap verdik. Şimdi de bu mesleği biraz yakından tanıyalım ve icra memuru nedir sorusuna cevap bulalım…

İcra memurları borçluların borçlarına karşılık olan mal varlıklarını haciz etme, icra yoluyla borç tahsil etme ve mahkeme kararlarını uygulama gibi işlemleri yapan kamu görevlileridir. Peki icra memuru ne iş yapar?

İcra memuru görev ve sorumlulukları aşağıda yer almaktadır:

  • İcra memurları icra işlemlerine ilişkin belgeleri düzenler ve takibini yapar.
  • İcra memurları icra ile ilgili bildirileri taraf kişilere gönderir.
  • Haciz kararı alır ve haciz işlemini gerçekleştirir.
  • İcra memuru haciz işlemi başladığında, haczedilecek malların tespitini yapar.
  • İcra memuru haciz yoluyla alınan tüm taşınır ve taşınmaz malların satışını yapmakla yükümlüdür.
  • İcra memurları amirleri tarafından verilen görevleri yerine getirir.
  • İcra memurları borçlunun borcunu taksitlendirme isteği üzerine düzenleme yapar.

Icra Memuru Maaslari 3

İcra Memuru Nasıl Olunur?

İcra memuru maaşlarının yanında merak edilen bir diğer konu, bu mesleği icra edebilmek için geçilmesi gereken yollardır. Peki icra memuru nasıl olunur?

İcra memuru olmanın ilk şartı eğitimdir. Bu kapsamda icra memuru olmak isteyen bir kişinin en az lise mezunu olması gerekmektedir.

Bununla birlikte adalet lisesi ve adalet meslek yüksek okullarından mezun olanlar, icra memuru olmak için yapılan mülakatlarda tercih sebebidir. Ancak herhangi bir lise, ön lisans veya lisans programından mezun olan herkes icra memuru olabilmektedir.

Eğitim aşamasının ardından ise KPSS’ye (Kamu Personeli Seçme Sınavı) girmek gerekir. KPSS’de yeterli puan alan kişiler, devletin açmış olduğu ilanlara başvurma hakkını kazanır. Ardından yapılan sözlü ve yazılı mülakatları başarıyla tamamlayanlar ise icra memuru olarak işe başlayabilmektedir.

İcra Memuru Atama Puanları

İcra memuru olarak göreve başlayabilmek için KPSS’ye girilmesi gerektiğini söyledik. Peki icra memuru atama puanları kaçtır?

İcra memuru olmak isteyen bir kişinin, KPSS’den en az 70 puan alması gerekmektedir. Bu puanın üstünde alan herkes, devletin açmış olduğu ilanlara başvurabilme hakkına sahiptir.

Başvurunun kabulünün ardından ise sözlü ve yazılı mülakatlar yapılmaktadır. Bu mülakatlarda ise KPSS’den yüksek puan alanlar, bir adım önde ilerlemektedir.

Sık Sorulan Sorular

İcra memuru maaşları ve görev tanımına detaylı bir cevap verdik. Şimdi de bu konu hakkında vatandaşın merak ettiği diğer detaylara değinelim…

SGK İcra Memuru Maaşı Ne Kadardır?

SGK bünyesinde görev yapan icra memurları, 2024 yılı Temmuz ayı itibarıyla ve ortalama olarak 38.000 TL ile 40.000 TL arasında maaş almaktadır.

İcra Memuru Yaş Sınırı Nedir?

İcra memuru olabilmenin eğitim dışında çeşitli şartları da bulunmaktadır. Bu şartlardan biri de yaş sınırıdır. Peki icra memuru yaş sınırı nedir? İcra memuru olmak isteyen vatandaşların, 35 yaşını aşmamış olması gerekmektedir.

İcra Memuru Çalışma Koşulları Nelerdir?

İcra memurları, 657 Devlet Memurları Kanunu’na tabi kamu personelidir. Dolayısıyla devlet memurlarının bütün haklarından yararlanırlar. Bu kapsamda yer alan icra memurlarının çalışma koşulları ise en genel haliyle aşağıdaki gibidir:

SGK uzmanının asgari ücret tahmini üzecek… İşte verdiği rakam! SGK uzmanının asgari ücret tahmini üzecek… İşte verdiği rakam!
  • İcra memurları 09.00 ile 18.00 saatleri arasında çalışmaktadır.
  • İcra memurlarının 1 saat öğe yemeği molası mevcuttur.
  • İcra memurları haftada iki gün (Cumartesi- Pazar) hafta tatili yapar.
  • İcra memurları hem gezici hem de ofisten çalışırlar.
  • İcra memurları, T.C. Adalet Bakanlığı’na bağlıdır.
  • İcra memurlarının 15 gün ile 30 gün arasında değişen yıllık izinleri bulunmaktadır

Muhabir: Özkan Çelik