İsrail, İran'dan gelen füze saldırılarına karşılık vermek için harekete geçti. İsrail Güvenlik Kabinesi, başkent Tel Aviv dahil birçok noktada hasar bırakan saldırılara "güçlü bir karşılık" verilmesi yönünde karar aldı. Misilleme planı, ABD ile istişare edilerek yürütülecek.

İsrail Kabinesi Toplandı

Orta Doğu'daki gerilim tırmanıyor. İsrail'in Lübnan'a yönelik başlattığı saldırılara daha fazla sessiz kalamayan İran, İsrail'e yaklaşık 500 füze ateşledi. Bu saldırılar sonrası Tel Aviv ve çevresinde büyük hasar meydana gelirken, İsrail Güvenlik Kabinesi acilen toplandı. İsrail’in Kanal 12 televizyonunda yer alan habere göre, İran’a karşı düzenlenecek misilleme saldırısında, stratejik bölgelerin hedef alınması planlanıyor.

Karnına koyduğu sıcak su torbası bomba gibi patladı! Karnına koyduğu sıcak su torbası bomba gibi patladı!

"Misilleme" Kararı

İsrail, en büyük müttefiki ABD ile saldırılara nasıl yanıt verileceği konusunda koordinasyon sağladı ve misillemenin kapsamının genişletileceği sinyalleri verildi.

İsrail, İran’ın füze saldırılarına karşılık vermek için hazırlıklarını sürdürürken, saldırıların Orta Doğu’daki çatışmaları daha da derinleştirmesi bekleniyor. İsrail'in hedefindeki stratejik noktalar ve olası yeni saldırıların bölgeyi nasıl etkileyeceği merakla takip ediliyor.

Editör: Nuray Bozkurt