İzmir’de ailesi ve sevdikleriyle güzel vakit geçirmek isteyen vatandaşlar, hafta sonunda İnciraltı Kent Ormanı’na akın ediyorlar. Manisa’dan da oldukça ziyaret ağırlayan İzmir’de gezmek için seçenek çok fazla. Bunlardan biri de İnciraltı Kent Ormanı. Peki İnciraltı Kent Ormanı nerede? İnciraltı Kent Ormanına nasıl gidilir? Detaylar aşağıda…

İnciraltı Kent Ormanı doğasıyla mest ediyor. Kahvaltı, yürüyüş, piknik yapma, deniz ve temiz doğasıyla birlikte güzel bir vakit geçirme imkanı sunuyor.

İnciraltı Kent Ormanı geniş bir alana yayıldığı için, orman içerisinde rahat ve huzurlu bir gün geçirebilmeniz mümkün. Aynı zamanda ormanın içinde belediyeye ait olan kafeler de bulunuyor. Burada oturup bir şeyler yemek ve içmek mümkün.

İnciraltı Kent Ormanı Nerede?

İnciraltı Kent Ormanı Balçova’da yer alıyor. İzmir büyükşehir belediyesine bağlı oldukça popüler olan bir piknik alanı Manisa’dan da ziyeretçilerini ağırlıyor.

İnciraltı Kent Ormanı'nda mangal yakılabilir mi?

Yaz mevsiminde artan yangınlar sebebiyle İnciraltı Kent Ormanı içerisinde mangal yakmak yasak. Ancak deniz kenarı kısmında piknik alanları var. O kısımlarda mangal yakmak serbest. Ağaçların da altında piknik yapılabilir.

İnciraltı Kent Ormanı'na giriş ücretli mi?

İnciraltı Kent Ormanı girişi ücretsiz. Aynı zamanda araçlarınız için otopark da bulunuyor.

İnciraltı Kent Ormanı'na nasıl gidilir?

İnciraltı İzmir’in Balçova ilçesi sınırlarında yer alır. Metro güzergahında olanlar, metroyu kullanarak Fahrettin Altay’a, daha sonra otobüs ya da dolmuşla kısa bir sürede İnciraltı’na ulaşabilirler.

Aynı zamanda  İnciraltı Kent Ormanı'na tramvayla da gidebilirsiniz.

Manisa OSB Kavşağı’nda çalışmalar ne aşamada? Son görüntüler geldi! Manisa OSB Kavşağı’nda çalışmalar ne aşamada? Son görüntüler geldi!

Kaynak: Haber merkezi