İspanya'da 1998 yılında, Antonio Cosme adlı adam, komşusu olan 13 yaşındaki bir kıza bıçak zoruyla tecavüz etmiş ve 9 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Haziran 2005'te serbest bırakılan Cosme’nin, serbest kaldıktan sonra mağdurun annesi María del Carmen García'nın karşısına çıkarak kızına tecavüz ettiği olayla alay ettiği iddia edildi.

Tecavüzcüyü Benzin Döküp Yaktı

Olayın ardından García, yakınlarda bulunan bir benzin istasyonundan benzin alarak adamın bulunduğu bara girdi. Adamın başından aşağı benzin döken öfkeli kadın, daha sonra onu ateşe verdi. Vücudunun yüzde 90'ından fazlası yanan Cosme, birkaç gün sonra hastanede hayatını kaybetti.

Paris’te büyük patlama! Ülke alarma geçti Paris’te büyük patlama! Ülke alarma geçti

Hapis Cezası ve Tepkiler

María del Carmen García, cinayetten dolayı 9 buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak cezası temyizde 5 yıla indirildi. García'nın yaşadığı depresyon ve kaygı gibi sağlık sorunları nedeniyle cezası ertelendi ve toplamda bir yıl 10 gün hapis yattı. Olay, İspanya'da büyük yankı uyandırdı ve birçok kişi García'ya sempati gösterdi.

2013 yılında, García'nın kısmi af talebi İspanyol hükümeti tarafından reddedildi. García, hapishaneye geri dönerek 2018 yılında tahliye edildi. Olayın ardından ülke genelinde García'ya verilen destek devam etti ve minimum ceza verilmesi için çaba sarf edildi.

Kaynak: Haber Merkezi