Kocaeli'nin Derince ilçesinde, bir adamın eşi ile birlikteliği olan şahsı meyve bıçağıyla yaralama olayı mahkemeye taşındı. Sanığın yargılanmasına başlanırken, müştekinin sarf ettiği sözler şok etti.

Olay, 1 Haziran 2022'de gerçekleşti ve sanık Ö.A., eşi R.A.Ö. ile ilişkisi olan C.Ö.'yü meyve bıçağıyla yaraladı. Olay mahkemeye taşındı ve davanın ilk duruşması Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı.

Duruşmada, sanık Ö.A. yaşananları anlatarak, C.Ö.'nün eşiyle sosyal medya üzerinden tanıştığını ve ilişkilerinin olduğunu söyledi. Ö.A., eşi R.A.Ö.'nün C.Ö. ile olan ilişkisinden dolayı 3 kez evden ayrıldığını, ancak sonunda barıştıklarını belirtti. Olay günü C.Ö. ile karşılaştığında, motosikletin üzerinde eşi R.A.Ö.'ye korna bastığını gördüğünü ifade etti. Ö.A., sinirlenerek C.Ö.’yü bıçakladığını ve "Öldürmek isteseydim kesinlikle öldürürdüm" dedi.

Annesini eşine hakaret etti diye önce bıçakladı sonra bastonla boğarak öldürdü Annesini eşine hakaret etti diye önce bıçakladı sonra bastonla boğarak öldürdü

"Eşim, Uzaklaştırma Kararı Dahi Aldırdı"

Ö.A., "R.A.Ö. ile 23 yıldır evliydim ancak bu süreçte boşandım. C.Ö., eşim ile sosyal medya üzerinden tanışmış ve gönül ilişkileri olmuş. Eşim bu sebeple 3 kez evden ayrılarak C.Ö.'nün yanına gitti ve eve geri döndü. Kendisini affettim, barıştım. Olaydan 3 ay önce en son eşim eve geri döndü. Ancak C.Ö. isimli şahıs eşime musallat oldu. Eşim, C.Ö.'ye karşı uzaklaştırma kararı dahi aldırdı” şeklinde konuştu

"Gözüm Karardı, Kaç Kere Bıçakladığımı Bilmiyorum"

Olay günü çocuklarıyla birlikte marketten dönerken korna sesi duyduğunu belirten Ö.A., “C.Ö.'nün motosikletin üzerindeyken eşime korna bastığını gördüm. Koşup C.Ö.'yü motosikletten düşürdüm. Kavga etmeye başladık. Bana sinkaflı küfürler ediyordu. Gözümün önü karardı, cebimdeki bıçağı çıkardım, bacağını hedef gözeterek savurdum, kaç kere bıçakladığımı bilmiyorum. Daha sonra bıraktım ve eve gittim” dedi.

Olayın olduğu tarihte C.Ö. ile tesadüfen karşılaştıklarını söyleyen Ö.A., sözlerine şöyle devam etti:

“Bir süre sonra da polisler geldi. Olaylar bu şekilde gerçekleşmiştir. Öldürmek isteseydim kesinlikle öldürürdüm. Meyve bıçağını yolda çocuklar okula giderken bulmuştu, onların elinden almıştım. Benim de cebimde kalmış.”

“Buraya Yerin Dibine Girerek Geldim”

C.Ö. ise sanıktan şikayetçi olmadığını belirterek, "Bana yapılanları fazlasıyla hak ettim" ifadesini kullandı. C.Ö., olayın kendisi için bir utanç kaynağı olduğunu ve ilk saldırının sanık tarafından yapıldığını söyledi. Ayrıca, "Haksızdım, buraya yerin dibine girerek geldim. Ben R.A.Ö.'yü aramadım, sormadım ama o beni arayınca duygularıma yenildim. Olay günü tesadüfen olay yerindeydim. Başka araca korna basınca sanık yanlış anlamış" ifadelerini kullandı.

Sanığın kendisine saldırdığını söyleyen müşteki C.Ö., "Olay anında sanık ilk önce arkadan kafama yumruk attı. Kafamda kask vardı. Kendimi korumak için ben de sanığa yumruk attım. İlk olarak göğsümden bıçaklandım. Karnım, kasıklarım ve çeşitli yerlerim olmak üzere toplam 8 yerimden bıçaklandım. Sanık, 'gördün mü seni nasıl doğradım' dedi, ben cevap vermedim. Ben hareketsiz kalınca beni bıraktı. Haksız olduğum zamanlarda elim ayağım kalkmıyor. Haksızdım, buraya yerin dibine girerek geldim" dedi.

"Gönül İlişkim Vardı, Zorla Beni Taciz Etme Gibi Bir Durum Olmadı"

Sanığın eski eşi R.A.Ö de mahkemede konuştu.

Yaşanan bu olaylardan sonra eşiyle boşandıklarını ifade eden R.A.Ö., "Ö.A. ile evliyken C.Ö. ile duygusal yakınlaşmamız oldu ancak en nihayetinde evime, eşime geri dönmüştüm. C.Ö. ile gönül ilişkim vardı, zorla beni taciz etme gibi bir durum olmadı. Olay günü markete gittim. Marketten döndüğümde sokakta korna sesi duydum. Sokakta çocukları gördüm. Kornaya basan kişinin C.Ö. olduğunu anladım. Tesadüfen karşılaşmıştık. Çocuklarım 'baba' diye bağırmaya başladı. Birden kavga etmeye başladılar. Çocukları uzaklaştırdım, aralarındaki kavga olayını göremedim" diye konuştu.

Cumhuriyet savcısı, sanık Ö.A.'nın "haksız tahrik altında kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan cezalandırılmasını talep etti. Avukatların süre istemesi üzerine mahkeme duruşmayı erteledi.  

Editör: Nuray Bozkurt